Suriyeli İsyancılar, Afganistan Afyonuyla mı Finanse Ediliyor?

Suriyeli İsyancılar, Afganistan Afyonuyla mı Finanse Ediliyor?
Rusya Federal Uyuşturucu Kontrol Servisi Müdürü Viktor Ivanov perşembe günü, Suriye’de savaşan 20 bin civarında paralı askerin Afgan uyuşturucu trafiği gelirleriyle finanse edildiğini söyledi.

RIA Novosti


Rusya Federal Uyuşturucu Kontrol Servisi Müdürü Viktor Ivanov perşembe günü, Suriye'de savaşan 20 bin civarında paralı askerin Afgan uyuşturucu trafiği gelirleriyle finanse edildiğini söyledi.


Ivanov, “Ulus ötesi organize suç grupları, eroin satışlarının gelirleriyle belli ülkelerden dünyanın herhangi bir yerine devasa miktarda suçlu ve paralı asker akışı sağlayabilir” dedi, ancak iddialarını destekleyecek bir kanıt sunmadı.


“Bu nedenle Suriye'de, bu ülkedeki durumu istikrarsızlaştıran 15 bin ila 20 bin arasında paralı asker toplanmış durumda” diye ekledi.


Ivanov, Afganistan'da en büyük tehdidi Taliban'ın değil, ulus ötesi suç örgütlerinin oluşturduğunu söyledi.  


Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Alexander Lukashevich bu ayın başlarında, isyancılar ve hükümet güçleri arasındaki süregiden savaş devam ederken, Suriye'nin uluslararası teröristler için bir “çekim merkezi” haline geldiğini söylemişti.


Geçen yıl Suriye hükümeti BM Genel Konseyi'ne, Suriye'de hükümet birlikleriyle savaşırken öldürülen yüzlerce yabancının isimlerinden oluşan listeler sunmuştu.


BM rakamlarına göre, Mart 2011'de Başkan Beşar Esad karşıtı ayaklanmanın başlamasından bu yana Suriye'de yaklaşık 70 bin kişi hayatını kaybetti.


medyasafak.com