Boston Şüphelilerinin Babası: FBI Oğullarıma Komplo Kurdu

Boston Şüphelilerinin Babası: FBI Oğullarıma Komplo Kurdu
Boston Maratonu bombalamalarının şüphelilerinin babası, oğullarının masum olduğunu yineledi ve Tamerlan ve Dzhokhar’a FBI tarafından komplo kurulduğunu vurguladı.

Press TV


Anzor Tsarnaev, Komsomolskaya Pravda gazetesine verdiği ve Pazartesi günü yayınlanan bir röportajda, bombalamanın “Tamerlan'ı devamlı olarak izleyen” FBI tarafından organize edildiğini söyledi.  


Şüphelilerden biri, 26 yaşındaki Tamerlan Tsarnaev, araç takibi ve arkasından polisle girdiği çatışmada hayati şekilde yaralandıktan sonra 19 Nisan günü Boston'daki bir hapishanede öldü. 19 yaşındaki kardeşi Dzhokar ise, Watertown şehrindeki bir insan avı operasyonu sonucunda tutuklandı. 

Anzor, oğullarının ABD'de görülecek davasını izlemeyi planladığını söyledi. “Sadece televizyonda gösterdiklerini biliyorum. Allah izin verirse gidip onu Amerika'da görmeyi planlıyoruz” dedi.  

Anzor, büyük oğlu Tamerlan'ın ona, bombalama olayından sonra kendisine şüpheli olduğunu söyleyen bir telefon aldığını söylediğini ekledi. 

Baba, “Yanlış zamanda yanlış yerde oldukları anlaşılan Tamerlan ve Dzhokhar'a tuzak kurmak istediler” dedi.  

Anzor, “Onların üzerine ateş açmaya başladıklarında Tamerlan onu okula götürüyordu. Bu bir tuzaktır, siyasi bir oyundur, Hollywood gösterisidir” diye konuştu.


Baba, Tamerlan'ın radikal görüşleri olduğu yönündeki varsayımları da reddetti.  

“Tamerlan evlendikten sonra dindarlaştı. Her Cuma camiye gidiyordu. Beş vakit namaz kılıyordu. O doğru bir Müslümandı ve kendisini suçladıkları şeyi yapmış olamaz.”  

Anzor aha sonra küçük oğlu Dzhokhar'ın Cambridge'de parlak bir öğrenci olduğunu söyledi: “Bir havuzda cankurtaran olarak çalışıyordu. Onun büyük planları vardı: doktor olmak, bir işyeri açmak, buraya gelmek.” 

Bu gençler, 15 Nisan günü Boston'da gerçekleşen, üç kişinin ölümüne ve 170'ten fazlasının yaralanmasına neden olan iki bombalamanın baş şüphelileriydi.

İki kardeş ayrıca 18 Nisan günü Massachusetts Teknoloji Enstitüsü kampüsünde bir polis memurunu öldürmekle suçlanıyor. 

Anneleri Zubeidat Tsarnaev, İngilizce yayın yapan Russia Today televizyonuna, oğullarının bir ‘komplo'ya kurban gittiklerini ve büyük oğlunun beş yıldan beri FBI'ın gözetimi altında olduğunu söyledi.  . 

Zubeidat, “O (Tamerlan), üç-beş seneden beri FBI tarafından ‘kontrol ediliyordu'” dedi. 

FBI, ülke ismi vermeksizin, yabancı bir hükümetin talebi üzerine memurlarından birinin Tamerlan'la 2011'de görüştüğünü doğruladı. Yetkililerin görüşme sırasında “yurtiçinde veya yurtdışında herhangi bir terörist faaliyet bulmadıklarını” ekledi.  
 

medyasafak.com