ABD El-Kaide’nin Suriye’ye Sızmasına Yardım Ediyor

ABD El-Kaide’nin Suriye’ye Sızmasına Yardım Ediyor
"El Kaide’nin Suriye’de giderek artan varlığı, teröristlere iletişim araçları, askeri istihbarat ve silah gönderen Washington’u rahatsız etmemişe benziyor."
ABD El-Kaide’nin Suriye’ye Sızmasına Yardım Ediyor

New York Times gazetesinden aktaran Antiwar isimli ünlü sitede “Kanıtlar Suriye’nin El Kaide bayrağı altında savaşanlar da dahil olmak üzere Sünni aşırılıkçılar için bir mıknatıs halini aldığını gösteriyor” deniliyor.

Öte yandan ABD İstihbarat Komitesi başkanı Mike Rogers Suriye’deki isyancı grupların dörtte birinin kendilerini El Kaide çatısı altında gördüklerini söylüyor.

El Kaide’nin Suriye’de giderek artan varlığı, teröristlere iletişim araçları, askeri istihbarat ve silah gönderen Washington’u rahatsız etmemişe benziyor.

Washington’un 18 Temmuz’da Şam’da gerçekleşen bombalı eylem karşısındaki sessizliği Moskova’nın şiddetli eleştirisi ile karşılaşmış, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ABD’yi “doğrudan terörizmi meşrulaştırmakla” suçlamıştı.

Amerikalı istihbarat yetkilileri daha önce CIA’nin Suriyeli isyancılara gönderilen yardımın aşırılıkçı unsurların eline geçmesini güvence altına alacak “sözde teftiş sürecini” ifşa etmişlerdi.

Bu süreç, güvenilmez üçüncü taraf kaynakların kullanımına dayanıyor. Söz konusu yetkililer ABD’nin, silah ve para yardımını alan grupların kimlik ve niyetlerinden en azından haberdar olduğunu doğruluyorlar.

medyaşafak