"ABD Halkı İslam Devrimi Liderince Yapılan Açıklamalara Güveniyor"

"ABD Halkı İslam Devrimi Liderince Yapılan Açıklamalara Güveniyor"
Emperyalist zihin kontrol araçları veya Noam Chomsky’nin bahsettiği şekliyle “rıza üreticileri”, Amerikan halkının beynini yıkamayı ve dünyanın her yerindeki bu pis ve yasadışı saldırı savaşlarını sürdürmeyi giderek çok daha zor buluyorlar.

Dr. Kevin Barrett: ABD halkı İslam Devrimi Lideri tarafından yapılan açıklamalara güveniyor


Amerikalı bir yorumcu Amerikalılar giderek artan bir şekilde, İslam İnkılâbı Lideri'nin açıklamaları kendi liderlerininkinden daha doğru ve dürüsttür anlayışına geliyorlar, diyor.


İslam İnkılâbı Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, İslam Cumhuriyeti ABD veya dünyanın herhangi bir yerindeki masumların ölümünü kınar, dedi. Ayetullah Hamanei Çarşamba günü bir grup ordu komutanına, “İslami bakış açısına uygun olarak, İran İslam Cumhuriyeti Amerika'daki, Boston'da veya Pakistan, Afganistan, Irak ya da Suriye'de bombalamalara veya masumların öldürülmesine karşıdır ve bunu kınar.”, dedi.  Rehber açıklamasında, “ABD ve diğer sözde insan hakları savunucuları Pakistan, Afganistan, Irak ve Suriye'deki masumların katliamına karşı sessiz kalırlar ama ABD'deki birkaç bombalamadan sonra kıyameti koparırlar”, dedi.  Ayetullah Hamanei ABD ve müttefiklerinin insan hakları meseleleri bakımından bu çelişkilerinin altını çizerek onların İslam Cumhuriyetine karşı pozisyonlarını “mantıksız” olarak niteledi.


Press TV Madison'dan Müslüman-Yahudi-Hıristiyan İttifakı'ndan Dr. Kevin Barrett ile meseleyi daha çok aydınlatmak için bir röportaj gerçekleştirdi.


Aşağıdaki metin bu röportajın yaklaşık bir çözümüdür.


Press TV: Ben, A: Ayetullah Hamanei'nin Boston bombalamalarını kınaması ve B: Amerika Birleşik Devletleri tarafından uygulanan çifte standarda dair bakış açısı hakkında sizin tepkinizi almak istiyorum.


Barrett: Bence Ayetullah Hamanei kesinlikle haklı. Kendim daha iyisini söyleyemezdim.


ABD'nin bütün dünyada terör işlediği doğrudur ve ironik olarak bu terörist saldırıların, insansız hava aracı saldırılarının, bombalamaların, yanlış bayrak olaylarının bazıları Boston'da olan şey ile çok benzerdir.


Doğrusu, Boston'daki korkunç katliamın videosu, ABD tarafından gerçekleştirilen,
evlilik merasimleri ve masum insanların diğer toplantılarında Amerikan insansız hava aracı saldırılarından sonra yaşananların videolarına benzedi.


Öyle ki, bazı olaylarda, bu bombalamalar neredeyse aynıdır ve bazı olaylarda failler ABD veya diğer Batılı istihbarat servisleri için çalışan kişilerdir. Raymond Davis, bir CIA ajanı, pazarlara ve camilere karşı, İslamcı aşırıları suçlamak için kullanılacak terörist saldırıları yönettiği için geçen sene Pakistan'da tutuklandı.


Öyleyse, ABD bütün dünya halklarına karşı bir terörist savaş başlatıyor ve sonra Boston'daki gibi böyle şeyler olduğunda medya diğerlerini suçlamak için halkı bir tür yabancı düşmanlığına tahrik etmek üzere büyük bir gürültü çıkarıyor. Bu günlerde bazı karanlık kişilere dair söylentiler var. Suçlanan Suudi birisi vardı ve bunların hepsi propaganda makinesinin bir parçasıdır; asıl olarak bu, dünyayı böl ve yönet teşebbüsüdür.


Press TV: Bay Barrett, bu yolla Amerikalıların kendi hükümetlerinin ikiyüzlülüğünü gördüklerine inanıyor musunuz?


Barret: Gitgide inanıyorlar. Anketler Amerikalıların üçte birinin buna inandığını gösteriyor… Amerikalıların üçte birinden fazlasının 11 Eylül'ün bir iç iş olduğuna inandığını ortaya koyan Scripps anketi bu oranı %36 olarak gösteriyordu.


Bu durumda, en azından ülkenin üçte biri bir saçmalık ve Orwellist moda ile kandırıldığının farkında ve diğer üçte biri de ABD saldırı savaşlarını desteklemiyor.


Amerikan halkının sadece yaklaşık üçte birinin beyni etkili bir biçimde yıkanmıştır.


Şu halde, bence emperyalist zihin kontrol araçları veya Noam Chomsky'nin bahsettiği şekliyle “rıza üreticileri”, Amerikan halkının beynini yıkamayı ve  dünyanın her yerindeki bu pis ve yasadışı saldırı savaşlarını sürdürmeyi giderek çok daha zor buluyorlar.


Bana göre, gitgide daha çok Amerikalı İran'ın Dini Lideri'nin, burada, Amerika'da kendi liderlerinden işittiklerinden daha dürüst, doğru ve gerçekçi şeyler söylediğini kabullenme noktasına gelecektir.


medyasafak.com