Meir Dagan: Esad’ı Düşürmek için Elimizden Geleni Yapmalıyız

Meir Dagan: Esad’ı Düşürmek için Elimizden Geleni Yapmalıyız
Pazar günü New York’taki bir konferansta konuşan eski Mossad yöneticisi Meir Dagan “Tel Aviv, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar el Esad’ı iktidardan uzaklaştırmak için yapabileceği her ne varsa kesinlikle yapmak zorundadır”, dedi.

İsrail rejimi ABD, İngiltere ve El Kaide teröristlerinin Suriye Cumhurbaşkanı Beşar el Esad'ı zorla devirme komplosuna katıldığını gizlemiyor.


Pazar günü New York'taki bir konferansta konuşan eski Mossad yöneticisi Meir Dagan “Tel Aviv, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar el Esad'ı iktidardan uzaklaştırmak için yapabileceği her ne varsa kesinlikle yapmak zorundadır”, dedi. 


Dagan sözlerine Esad'ın zorla uzaklaştırılmasının stratejik bakış açısından İsrail için son derece faydalı olacağını ekleyip bunun İran'ı ve Lübnanlı direniş hareketi Hizbullah'ı zayıflatacağını ileri sürdü.


Eski İsrailli casus şebekesi şefi, Suudi Arabistan ve diğer Fars Körfezi devletleri Şam'da “ılımlı” bir rejim yerleştirmek için her türlü çabayı sarf edeceklerinden, Tel Aviv Suriye'de düşman kuvvetlerin iktidara gelme ihtimalinden endişe etmemelidir, diye de ekledi.

ABD, İngiltere ve müttefikleri Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye Suriye'deki El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi gibi Esad'ı devirmek için savaşan terörist gruplara silah ve finans sağlıyorlar.


Suriye krizi Mart 2011'de başladı ve büyük sayıda asker ve güvenlik görevlisi dahil olmak üzere şiddet olaylarında çok sayıda insan öldürüldü.


Suriye hükümeti kaosun ülke dışından yönetildiğini söylüyor ve çok sayıda militanın yabancı ülke vatandaşları olduğuna dair raporlar mevcut. 


medyasafak.com