ABD Orta Doğu’da Terör ve Kaosu Yaymak İçin El Kaide’yi Kullanıyor

ABD Orta Doğu’da Terör ve Kaosu Yaymak İçin El Kaide’yi Kullanıyor
Press TV Londra’dan İşgale Karşı Iraklı Demokratlar’dan Sabah Cevad ile Irak’ta yükselen şiddet hakkında bir röportaj gerçekleştirdi.

Sabah Cevad: ABD Orta Doğu'da terör ve kaosu yaymak için El Kaide'yi kullanıyor

 

Press TV Londra'dan İşgale Karşı Iraklı Demokratlar'dan Sabah Cevad ile Irak'ta yükselen şiddet hakkında bir röportaj gerçekleştirdi.


Aşağıdaki metin bu röportajın yaklaşık bir çözümüdür.


Press TV: Devam eden şiddeti nasıl değerlendiriyorsunuz? Belli ki, gün geçtikçe daha da yükseliyor gibi görünüyor.


Cevad: Evet, Bu şiddeti 2003'ten beri görüyoruz. Doğrusu, Amerikalılar Irak'a 2003'te geldiklerinde sadece Saddam Hüseyin rejimini yok etmediler, Irak devletini yok ettiler, Irak devletini parçaladılar.


Mezhepçi politik bir yapı yaratmaya teşebbüs ettiler ki, aslında bütün Irak'ta işlemiyor. Bu kurgu içinde pastanın büyük kısmı, Amerika askerlerini çekmiş olmasına rağmen Irak'ta hala muazzam bir etki uyguladığından, Amerikanın ve Amerikan nüfuzunun ellerindeyken bir dilim pasta için savaşan birçok muhalif fraksiyon var.

Herkes şimdi Orta Doğu'da bir kez daha yeni ve bölünmüş bir Orta Doğu yaratma teşebbüsü olduğunu biliyor. Suriye'deki durumu görüyoruz, Lübnan'daki durumu görüyoruz, Irak'ta devam eden durumu görüyoruz ve bunların hepsi Orta Doğu'yu kontrol edebilecekleri hale getirmek için uygulamak istedikleri böl ve yönet politikasının bir parçasıdır.


Bu politika yalnızca Orta Doğu'da huzursuzluk ve kargaşa yaratmak için milyarlarca dolar harcayan İsrailliler, Katar ve Türk hükümetlerinin menfaatlerine hizmet eder.


Orta Doğu'daki halkların çoğunun reform isterken gayrı meşru talepleri olduğunu söylemiyorum ama maalesef bu tür şeyler daha büyük kuvvetler, gruplar ve bölgesel ülkeler tarafından gasp edilebilirler.


Ve El Kaide de, zira El Kaide'nin Afganistan'da yerleştirilmesinden beri bu yedek ordu ABD politikasının bir aracıdır. Onlardan istifade ettiler ve sözde mücahitler olarak Suriye'ye, Lübnan'a, Irak'a kaos ve mezhepçi bölünme yaratmak için gönderdiler; onlar şeytani ajanlarına sahipler.


Halkları bölmek istiyorlar ve Orta Doğu'da birleştirici bir güç olmak için bulunmuyorlar. Tüm bunlar aynı politikanın araçlarıdır. Usta, ABD ve onun yanında İsrail'dir.

Press TV:  Bu durum Suudi Arabistan ve hatta Türkiye gibileri için de tehlike arz etmiyor mu, sizin de endişeyle bahsettiğiniz gibi bu aşırı faaliyet ve gasp kendi ülkelerinde de gerçekleşebilir mi?


Cevad: Evet, kesinlikle. Endişeliler. Özellikle Suudiler endişeliler zira Suudiler herhangi bir rahatsızlık onları kötü bir şekilde etkileyeceğinden bölgelerinde bir şekilde istikrar istiyorlar. Ve diktatör bir aile olduklarından geminin çok fazla sallanmasını istemiyorlar çünkü bu gibi bir kaosta sıradakinin kendileri olduğunu biliyorlar.


Ama aynı zamanda Katar ve Suudi Arabistan gibi halklar İşbirliği Konseyi üyeliğine sahipler, kararları kendi ellerinde değil, Amerikalıların ellerindedir ve Amerika onların bazı şeyler yapmasını isteyecek ve onlar itaat etmek zorunda kalacaklar.


Orta Doğu'nun tarihi boyunca göreceksiniz ki, Suudi kraliyet ailesi, Ürdün Kralı, Fars Körfezi'ndeki Şeyhlikler her zaman ABD'nin her arzusunu yerine getirmeye hazırdırlar. Bu durumda doğrusu onların hareket özgürlüğü yoktur. Günün sonunda itaat etmek zorundalar.


medyasafak.com