Hizbullah, Reyhanlı Saldırısını Kınadı / Patlamalar Uluslararası İstihbarat Örgütlerinin İzini Taşıyor

Hizbullah, Reyhanlı Saldırısını Kınadı  / Patlamalar Uluslararası İstihbarat Örgütlerinin İzini Taşıyor
Açıklamada, “Bu terörist bombalamalar, pek çok Arap ve Müslüman ülkede masum insanları etkileyen ve ancak suçlu eller tarafından yapılmış olabilecek benzer suçlar dizisinin parçası olarak geldi. Aynı zamanda bu ülkeleri istikrarsızlaştırarak ihtilaf ve kargaşa yaratmayı amaçlayan uluslararası istihbarat örgütlerinin izini taşıyor” denildi.

Hizbullah, Türkiye'deki patlamaları kınadı: Patlamalar uluslararası istihbarat örgütlerinin izini taşıyor
 

El Menar
 

Hizbullah, yaptığı açıklamayla Türkiye'nin güneyindeki Reyhanlı kasabasında gerçekleşen ve yaklaşık 50 kişinin ölümüne neden olan iki “günahkâr” saldırıyı kınadı.
 

Açıklamada, “Bu terörist bombalamalar, pek çok Arap ve Müslüman ülkede masum insanları etkileyen ve ancak suçlu eller tarafından yapılmış olabilecek benzer suçlar dizisinin parçası olarak geldi. Aynı zamanda bu ülkeleri istikrarsızlaştırarak ihtilaf ve kargaşa yaratmayı amaçlayan uluslararası istihbarat örgütlerinin izini taşıyor” ifadelerine yer verildi.
 

Hizbullah, masum sivillerin ölümüne neden olan terörizmle mücadele etmek için “ortak çabalar” yürütme çağrısı yaptı ve “Türk halkına ve kurbanların ailelerine başsağlığı diliyor ve acılarını paylaşıyor, yaralıların en hızlı şekilde şifa bulmaları için Allah'a dua ediyoruz” dedi.  

 

medyasafak.com