ÖSO: Suudilerden 35 Tonluk Silah Teslimatı Aldık /ABD İmdadımıza Yetiş!

ÖSO: Suudilerden 35 Tonluk Silah Teslimatı Aldık /ABD İmdadımıza Yetiş!
Özgür Suriye Ordusu komutanı Selim İdris “ABD ve müttefikleri Suriye’deki militanlara tanksavar ve uçaksavar füzeleri sağlamadığı sürece önümüzdeki Cenevre konferansına da katılmayacağını” da ilan etti.

“Özgür Suriye Ordusu” başkomutanı Selim İdris, Suudi Arabistan rejiminden 35 tonluk silah yardımı aldıklarını itiraf etti.

 

Sözde Özgür Suriye Ordusu komutanı Tuğgeneral Selim İdris, Perşembe günü yaptığı açıklamada bu bu son teslimatın “Suriye ordusuna karşı savaşan adamlarına büyük yardımı dokunacağını” söyledi ve ekledi “Bununla birlikte muhimmat, Suriye ordusunu yenmelerini sağlayacak gelişmişlikte değil.”

 

Selim İdris “Bu silahlarla stratejik Kusayr kasabasındaki tank ve uçakları altetmek mümkün değil” diye şikayette bulundu.

 

Özgür Suriye Ordusu komutanı Selim İdris “ABD ve müttefikleri Suriye'deki militanlara tanksavar ve uçaksavar füzeleri sağlamadığı sürece önümüzdeki Cenevre konferansına da katılmayacağını” da ilan etti.

 

İdris, Suriyeli rejim muhalifi militanların alandaki zayıflıklarını itiraf ederek “Bu esnada Şam hükümetiyle barış müzakerelerinde yer almalarının faydası yok” dedi.

 

7 Mayıs'ta Rusya ve ABD Moskova'da, Haziran 2012'de yapılan Cenevre buluşmasının devamı olacak uluslararası bir konferans düzenlenmesi üzerinde uzlaşma sağlamıştı. Söz konusu konferansın önümüzdeki haziranın başlarında gerçekleştirilmesi bekleniyor.

 

Selim İdris daha önce de Washington'a “gelecek ay boyunca her hafta 700 ton silah göndermesi” çağrısı yapmıştı.

 

medyasafak.com