Şeyh Hammud: Kuseyr Muharebesi Hizbullah'ı Daha da Güçlendirdi / Hizbullah, Yaralı İsyancılara Lübnan Hastanelerini Açıyor

Şeyh Hammud: Kuseyr Muharebesi Hizbullah'ı Daha da  Güçlendirdi / Hizbullah, Yaralı İsyancılara Lübnan Hastanelerini Açıyor
Sidon'daki El- Kudüs Cami imamı Şeyh Mahir Hammud son muharebede isyancıları yendikten sonra, Hizbullah'ın Lübnan hastanelerinde tedavi edilmek üzere Kuseyr’e gelen yaralı 36 isyancının taşınmasına dair insani inisitayatifini methetti.

Sidon'daki El- Kudüs  Cami imamı  Şeyh Mahir Hammud son muharebede isyancıları  yendikten sonra, Hizbullah'ın  Lübnan hastanelerinde  tedavi edilmek üzere  Kuseyr'e gelen yaralı 36 isyancının  taşınmasına dair insani inisitayatifini  methetti .

 

Şeyh Hammud Lübnan El-Ahid web sitesine verdiği bir röportajda, bu insani sahnenin de  Hizbullah'ın zaferinin  bir parçası olduğunu ve Suriyeli militan grupların yalan ve propagandalarını ortaya çıkardığını belirtti

 

Şeyh Hammud  konuşmasında, “Lübnan direnişi  İslam hukukuna  saygı gösterir, bu durumda özellikle İsrail, ABD, Türkiye ve Katar tarafından gerçekleştirilen entrikanın  ortaya çıkışından sonra  tutumuzu gözden geçirmek zorundasınız”, dedi.

 

Ve  Hizbullah'ın  yaralılarla ilgili  yaptıklarının,  dini yasalara uygun hareket eden bir partiden beklenen bir şey olduğunu  sözlerine ekledi.

 

O, bunun da ötesinde  gerçeği göz ardı edenleri, kâfir olarak nitelendirdi.

 

Şeyh Hammud ,"Biz yanlış bir şekilde  İslam'ı çarpıtmak  için İslam'a ve Müslümanlara atfedilen   tüm kusurları düzeltmekle mükellefiz ," diye  belirtti.

 

"Bu yapılanlar  İsrail, ABD, Türkiye ve Katar tarafından finanse edilen  komplonun bir parçasıdır " diye  devam etti.

 

Şeyh Hammud komplo ve entrikaların nihai aşamaya geldiğini ve bu entrikaları hazırlayanların, bunların   ters  etkilerine kendi ülkelerinde de  tanık olmaya başlayacaklarına dikkat çekti  

 

Hammud aynı zamanda  Kuseyr  savaşının  uluslararası bir güç haline gelmek anlamında Hizbullah'ı daha da  kuvetlendirdiğini belirtti.

 

Şeyh Hammud , "Tüm azgelişmişlik, hoşgörüsüzlük ve yolsuzluklara  rağmen, hakikatın pek yakında  zafer kazanacağını”, diyerek  konuşmasını sonlandırdı. 

 

medyasafak.com