Esad: Hizbullah Golan’ın Özgürleştirilmesi için Modeldir

Esad: Hizbullah Golan’ın Özgürleştirilmesi için Modeldir
Esad, “Halk direnişini şekillendirmek, İsrail ile Golan’da savaşmak için uzun vadeli bir plana sahibiz”, dedi.

Esad: Suriye Galip Geldi / Önümüzdeki savaş petrol için yapılacak / Hizbullah Golan'ın Özgürleştirilmesi için modeldir

 

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar el-Esad'ın ziyaretçileri onun aynı zamanda hem rahat hem de endişeli olduğunu zikrettiler.

 

Lübnan gazetesi El-Ahbar'a göre Esad, “Suriye stratejik tehdit döneminin üstesinden gelmekle kalmadı, bilakis metaneti ile bu dönemden galip de çıktı”, diyerek iç rahatlığını açıkladı.


Bunun da ötesinde Esad, “Acımasız uluslararası medya, güvenlik ve politik ikiyüzlülük kampanyasına karşı Suriye'nin ve direnişin zaferini” selamladı.

 

Esad, “Huzurluyum zira Suriye devletinin işleyişi hala güçlüdür, özellikle, üç milyon Suriyeli öğrenci savaşın ortasında final sınavlarına alınması gözönüne alındığında”, diye ekledi. Bununla birlikte o, “Savaş altyapıda, ekonomide ve Suriye toplumunun ortak hafızasında birçok yıkım bıraktı. Bu nedenle alt yapının olduğu kadar halkın da yeniden inşası çok büyük çabalar gerektiriyor”, diyerek endişelerini ifade etti.


Suriye devlet başkanı, “Suriye altyapısının ve yıkılan evlerin yeniden inşası temel mesele değildir.” ve “Suriye liderliği gelecek dönemdeki yeniden inşanın yöntemine dair yeterli tasavvura sahiptir”, dedi.


Bununla birlikte, Esad, Suriye toplumunun inşası hakkında endişeli olduğunu söyledi. “Yerlerinden çıkarılmaları, evlerinin yıkımı olduğu kadar sevdiklerinin, hatıralarının ve evlerinin kaybı yoluyla hedeflenen vatandaşlar üzerindeki psikolojik etkiler bir psikiyatr ile çözülmeyecek kadar zor ve karışık bir meseledir”, diye konuştu.


Paralel olarak, Esad, Suriye toplumuna sızan Tekfirci ideolojinin Suriye toplumu için tahripkâr olduğu konusunda uyarıda bulundu. Suriye Cumhurbaşkanı, “Bu yeni yama Tekfirciler tarafından yok edileni düzeltmek için etkili ve hakiki hareketlere ihtiyaç duyar”, dedi.
 

Direniş seviyesi hakkında Esad, “Suriye toplumunun ‘İsrailli' düşmana direnişteki bağlılığı iç cephenin güçlendirilmesine katkıda bulundu.”, “Halk direnişini şekillendirmek, İsrail ile Golan'da savaşmak için uzun vadeli bir plana sahibiz”, dedi. Suriye Cumhurbaşkanı, “Tüm milliyetçi partiler ve güçler, Filistinli güçler dâhil olmak üzere, yeniden direnişe katılmalıdır”, diyerek onları teşvik etti. Esad sözlerine, “Suriye Orta Doğu'da ve dünyada direniş projesi yoluyla insan olarak özgürleşmek için bir kapıdır.”, diyerek devam etti.
 

Esad petrol tehditleri hakkında da yorumda bulundu.
 

Bu bağlamda, Esad Lübnan ve Suriye halklarını petrol zenginliklerini korumaya teşvik etti.
 

Esad, “Gelecek büyük savaş petrol için olacak, petrolümüzü Lübnan'da ve Suriye'de, karada ve denizde korumak zorundayız”, dedi ve “Körfez'deki petrol Amerikalılar tarafından ülkelerimizi yıkmak için kullanılıyor”, yorumunu yaptı. Esad sözlerine, “Petrolümüzü ülkelerimizi geliştirmek ve ‘İsrailli' düşmanın açgözlülüğüne karşı koymak için kullanmak zorundayız”, diyerek son verdi.
 

medyasafak.com