Mursi’nin Suriye ile İlişkilerin Kesilmesi Kararının Ardında Karadavi ve Selefiler Var

Mursi’nin Suriye ile İlişkilerin Kesilmesi Kararının Ardında Karadavi ve Selefiler Var
Suudi El Şark el- Evsat gazetesi Mursi, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar el- Esad hükümetiyle ülkesinin ilişkisini kesme kararından evvel Karadavi başkanlığında çoğunluğu Selefi liderler olan İslamcı kişilerden oluşan bir delegasyon ile görüştü, dedi.
Fars News'e göre bir Suudi gazetesi, Mısır cumhurbaşkanı, Katar muhalefetinin başı, Şeyh Yusuf Karadavi ve Selefi grupların baskısı altında Suriye ile ilişkileri kopardı, dedi.
 

Suudi El Şark el- Evsat gazetesi Mursi, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar el- Esad hükümetiyle ülkesinin ilişkisini kesme kararından evvel Karadavi başkanlığında  çoğunluğu Selefi liderler olan İslamcı kişilerden oluşan bir delegasyon ile görüştü, dedi. 
 

Suudi gazetesi, delegasyonun Mursi'ye Suriye hükümetine karşı sert bir pozisyon alması için baskı yaptığını haber verdi.

 

Karadavi'nin kendisi de, Mısır cumhurbaşkanından Kahire ve Şam arasındaki bütün diplomatik ilişkileri kesmesini ve Suriye'deki muhalifler güçlere daha fazla yardım sağlamasını istedi.

 

Mursi Cumartesi günü Beşar Esad yönetimindeki Suriye hükümeti ile diplomatik ilişkilerine son verdiğini ilan etmişti.


Mursi, “Kahire'deki Suriye elçiliğini kapatmaya karar verdik”, demiş ve eklemişti, “Şam'daki Mısır temsilcisini de geri çağırma niyetindeyiz.”


Bir Suriyeli yetkili Cumartesi günü Mursi'ye cevaben, Mursi Suriye ile ilişkileri kesmek suretiyle Şam'a karşı ABD öncülüğündeki komplo ve tahrik korosuna katıldı, dedi.


Kaynak Suriye'nin inancını, “Mısır halkının kardeşliği bu politikaları ve tehlikeli etkilerini ve bölge için yansımalarını başarısız kılacaktır”, diyerek açıkladı.

 

Yine, meşhur bir Mısırlı yazar Cumhurbaşkanı Mursi'nin Kahire'deki Suriye elçiliğini kapatma kararı hakkındaki üzüntüsünü açıkladı ve Mursi'nin bunun yerine Müslüman Dünyanın düşmanı İsrail elçiliğine son vermesi umulurdu, dedi.

 

Menni el-Şazeli El-Yevm el-Sabe haber sitesinde Pazar günü, “Mursi'nin ‘Suriye'ye Destek' ismi verilmiş bir konferanstaki görüşleri Suriye hükümetine karşı savaş ilanı anlamına gelir.”, dedi.

 

Şazeli, devamla, “Hepimiz onun İsrail elçiliğini kapatmaya karar vereceğini düşünürken cumhurbaşkanı Suriye elçiliğini kapatmaktan bahsediyor”, sözleriyle duyduğu hayal kırıklığını ifade etti.

 

medyasafak.com