Tekfirci Kanal El Visal’in Mısır’daki Katliamdaki Rolü

Tekfirci Kanal El Visal’in Mısır’daki Katliamdaki Rolü
Tekfirci Kanal El Wisal’de sürekli yayınlanan bir programda, Mısır’da yaşayan Şiilerin kaldıkları şehirler ve köyler gösterilip insanlar Şiileri öldürmeye ve evlerine saldırmaya teşvik ediliyordu. Bunların neticesi olarak da müteessif linç hadisesi meydana geldi.
Tekfirci Kanal El Wisal'de sürekli  yayınlanan bir programda, Mısır'da yaşayan  Şiilerin kaldıkları şehirler ve köyler gösterilip insanlar  Şiileri öldürmeye ve evlerine saldırmaya teşvik ediliyordu. Bunların neticesi olarak da müteessif linç hadisesi meydana geldi.
 
Shia News Haber Ajansı ; Mısır'da Şiilerin öldürülmesi olayında Suud destekli tekfirci  El-Wisal Kanalının ‘'İhtar el Kelam'' (Sözlü Uyarı) adı altında  yayınladığı  programın çok önemli rol oynadığını belirtti.
 
Mısır'ın Gizze şehrindeki Ebu Müslim köyünde 4 Şii bir grup tekfirci tarafından linç edilerek şehid edilmişti.
 
Mısır Al-i Beyt Derneği Başkanı ve Mısır'ın Şii önderlerinden Muhammed Derini, saldırılardan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi sorumlu tuttu ve bu olaylar karşısında sessiz kalınmaması gerektiğini vurguladı.
 
Tekfirci El Wisal kanalı Şiiler aleyhinde yayın yapan, bölgedeki Vahhabilerin yardımıyla kurulmuş bir müessese olup, Kuveyt'te n yayın yapmakta ve oradan yönetilmektedir. Kanal meşhur müfrit Adnan Arur tarafından da destekleniyor.
 
medyasafak.com