Suriye’deki Silahlı Gruplar Suudi Bender’in Kontrolünde

Suriye’deki Silahlı Gruplar Suudi Bender’in Kontrolünde
Arap kaynaklar, Lübnan gazetesi Essefir’e, militanlar silahları Halep, Hums, Şam ve İdlip’teki farklı gruplara dağıtmadan önce Bender bin Sultan’ın geçen hafta Antakya’da bolca Alman uçaksavar füzesi dahil olmak üzere Suriye’deki militanlara ağır silahlar sağlanmasını denetlediğini söylediler.
Suudi Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri ve Suudi İstihbarat Teşkilatı Başkanı Bender bin Sultan Suriye hükümetine karşı savaşan dış destekli militanlara Antakya'da Alman malı uçaksavar füzeleri sağlama operasyonunu geçen hafta denetlemiş.
 
Arap kaynaklar, Lübnan gazetesi Essefir'e, militanlar silahları Halep, Hums, Şam ve İdlip'teki farklı gruplara dağıtmadan önce Prens Bender bin Sultan'ın geçen hafta Antakya'da çok miktarda Alman uçaksavar füzeleri dahil olmak üzere, Suriye'deki militanlara ağır silahlar sağlanmasını denetlediğini söylediler.
 
Aynı kaynaklar devamla, Bender Fransa ile Suriyeli militanlara Fransız malı uçaksavar füzeler sağlamak için bir anlaşma yapmak istiyor ama Fransızlar stratejik menfaatleri hakkındaki endişelerini açıkladılar ve bu yükü paylaşmaya çağırarak militanlar için tek silah sağlayıcı olmayı reddettiler, dediler.
 
Suriye'deki grupları silahlandırmak Suriye muhalefetini destekleyen ülkeler arasında şiddetli politik tartışmalara yol açtı.
 
Suriye ordusu sahada peş peşe zaferler kazandığından Suriyeli militanlar ordunun ilerleyişiyle yüzleşmek için ağır silahlara ihtiyaçlarını şikâyet konusu yaptılar.
 
medyasafak.com