"Ahmed El Esir Katar’ın Kuklasıydı"

"Ahmed El Esir Katar’ın Kuklasıydı"
Bir Lübnan gazetesi Ahmed El Esir yanlısı militanların Lübnan’ın güneyindeki Sayda kentinde çıkardıkları fitnenin Katar devleti tarafından önceden hazırlanmış bir plan çerçevesinde gerçekleştiğini iddia etti.

Bir Lübnan gazetesi Ahmed El Esir yanlısı militanların Lübnan'ın güneyindeki Sayda kentinde Lübnan ordusuyla girdiği çatışmalarda 16 Lübnan askerinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan komplolun Katar devleti tarafından önceden hazırlanmış bir plan çerçevesinde gerçekleştiğini iddia etti.

Lübnan gazetesi Al Bena, Ahmed El Esir'in Lübnan ordusunu hedef göstermedeki asıl maksadının Sayda kentini ele geçirip tekfirciliği yaygınlaştırmak  olduğunu, böylelikle de  bu şehirde mezhep çatışması çıkararak kaos ortamının Lübnan'ın diğer bölgelerine de yayılmasını hedeflediğini belirtti.
Gazete ayrıca Al Esir komplosunun Lübnan'da uygulanmasının Katar Devleti tarafından önceden planlandığını ve bu doğrultuda Nusra cephesi ve Özgür Suriye ordusuna bağlı binlerce teröristin ve Sayda şehrinde bulunan  Ayn  El Hilveh Filistin kampı içerisindeki tekfirci akımların, Sayda sahil karayolunu ele geçirerek bu şehirde ve  bölgede  fitne ateşini yaymaya çalıştıklarını belirtti.

El Bena gazetesi, ülkenin güneyindeki Sayda şehrindeki  El Esir fitnesininin Lübnan ordusu tarafından süratle bastırıldığına işaret ederek, Lübnan ordusunun kabilesel akımlar ve siyasi görüşler karşısında tarafsız olduğunu belirterek olaylar karşısında hızlı müdahele etmesinin El Esir militanlarının ordu karşısında çabuk dağılıp ağır kayıplar vermesinde etkili olduğunu vurguladı.

Lübnan yargısı, Ahmed El  Esir ve 123  militanı hakkında tutuklama kararı çıkardı.

medyasafak.com