Suudi Arabistanlı Bender Bin Sultan Lübnan’da Terörist Gruplar Oluşturuyor

Suudi Arabistanlı Bender Bin Sultan Lübnan’da Terörist Gruplar Oluşturuyor
Suriye’den yayın yapan Dam Press haber sitesi, Bin Sultan’ın Lübnanlı El Müstakbel partisi lideri Saad el Hariri ve Semir Caca dahil olmak üzere Lübnanlı politikacıların işbirliğiyle çeşitli terörist gruplar oluşturduğunu bildirdi.

Tahran (FHA)- Suudi Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri ve Suudi İstihbarat Başkanı Prens Bender Bin Sultan'ın Lübnan'da terörist gruplar oluşturduğunu açığa çıkarıldı.

Suriye'den yayın yapan Dam Press haber sitesi, Bin Sultan'ın Lübnanlı El Müstakbel partisi lideri Saad el Hariri ve Semir Caca dahil olmak üzere Lübnanlı politikacıların işbirliğiyle çeşitli terörist gruplar oluşturduğunu bildirdi.

Dam Press haberdar kaynaklara dayanarak, Prens Bender paralı askerlerinin bir kısmını Suriye yoluyla Lübnan'a gönderdi, dedi.

Bu kaynaklar Bender'in paralı askerlerinin Suriye'deki el Nusra Cephesi ve sözde Özgür Suriye Ordusu kamplarında özel terörist eğitimi aldıklarını belirttiler.

Aynı kaynaklar Lübnan Direniş Hareketi Hizbullah'ın Prens Bender'in teröristlerinin ana hedefi olduğunu da ortaya çıkardılar.

Saad el Hariri ve Bender Bin Sultan Lübnan İç Güvenlik Kuvvetleri Şefi General Visam el Hasan'ın ölümüne sebep olan Beyrut'taki terörist bomba patlamasından sonra Ekim ayında Suudi şehri Cidde'de bir toplantı yaptılar.

Filistinli haftalık gazete el Menar Ekim ayında, bu toplantıda iki tarafın Suudi rejimi tarafından desteklenen aşırılık yanlısı gruplar yoluyla terörist operasyonlar yapmak suretiyle Lübnan'daki tansiyonu yükseltmenin yollarını görüştüklerini haber verdi.

Gazete haber alan kaynaklara istinaden “Prens Bender terörist operasyonları ve patlamaları İsrail ile birlikte koordine ediyor ve ara sıra Tel Aviv'e gizli ziyaretler gerçekleştiriyor”  diye yazdı.

Bu kaynaklar El Menar'a, Cidde toplantısı Lübnan'da kaos yaratılması ve diğer uluslararası ve bölgesel müttefiklerinin koordinasyon ve işbirliğiyle Suriye'de terörizmin desteklenip yayılması amacıyla hazır bulunan Saad el Hariri tarafından yönetildi, dediler.

Gazete, bu toplantıyı Suudi Arabistan ve Katar gibi  bölgesel vekil müttefikleri yoluyla Suriye ve Lübnan'da şiddeti yaymayı amaçlayan bölgedeki ABD-İsrail komplolarının bir parçası olarak değerlendirdi.

El Menar'a göre, bu toplantı Ekim ayı başlarında on kişinin ölümüne ve onlarcasının da yaralanmasına sebep olan Beyrut'taki terörist bombalı saldırıdan birkaç gün sonra yapıldı. Patlama Eşrefiye'nin başlıca Hıristiyan bölgesinde gerçekleşmişti. İç Güvenlik Şefi Visam el Hasan patlamada ölenler arasındaydı.

Bombalı saldırıdan sonra, Lübnan Parlamento Sözcüsü Nebih Berri Lübnan'daki muhalefet tarafından gerçekleştirilen sabotaj ve şiddet eylemlerini eleştirmişti.

medyasafak.com