Hums Kentinde Mossad, CIA, Blackwater Kaynaklı Operasyonlar

Hums Kentinde Mossad, CIA, Blackwater Kaynaklı Operasyonlar
Harba, “Hükümetin, şu an elindeki her şeyi açıklamayacağını… Suriye güvenlik güçlerinin, Suriye’ye karşı komplo girişimde bulunan tüm herkese zarar verecek belge ve bilgiye sahip olduğunu ve bunun Suriye içinde de, bölgesel düzeyde de değişimler yaratabileceğini” dile getirdi.
 

Kriz gerçekten sona yaklaştığından, artık bazı analistlerin “Kriz, artık sona yaklaştı” açıklamaları rahatlatıcı ifadeler değildir. Baba Amro, artık Suriye ordusunun kontrolünde… Buna karşın, Lübnan sınırına kaçan çok sayıdaki silahlı grup, “taktiksel” olarak geri çekildiğini dile getiriyor.

Al-Manar internet sitesine, Baba Amro’da etrafı kuşatılmış 700 Arap ve Batılı silahlı adam olduğunu bildiren sağlam kaynaklar, “silahlı grupların biçimleri, grupların takip ettikleri stratejiler ve operasyonları yöneten taraflar gibi büyük ve şaşırtıcı gerçekler birkaç gün içinde ifşa olacak” diye belirtti.

Kaynaklar aynı zamanda Hums kentindeki operasyonun 5 ila 8 gün içerisinde sona ereceğinin de altını çizdi.

Baba Amro kentinde ilk defa kullanılan İsrail silahları

Suriyeli strateji uzmanı Salim Harba, Baba Amro civarının ve etrafının silahlı gruplardan arındırıldığını, aynı zamanda askeri üslerin de minimum sivil ve askeri zararla boşaltıldığını bildirdi.

Al-Manar internet sitesine konuşan Harba, “Yakalanan silahlı adamlar içlerinde Körfez ülkeleri, Irak ve Lübnan vatandaşlarının da bulunduğu Araplardan oluşuyor. Aralarında aynı zamanda, Katar istihbarat ajanları ve Türkiye, Afganistan ve Fransa gibi Arap olmayan ülkelerden savaşçılar da var” dedi.

Harba, “Suriye ordusu orada tüneller ve teçhizatlar ortaya çıkardı” diye devam etti. Ayrıca, “gelişmiş ABD, İsrail ve Avrupa yapımı, daha üreticileri tarafından dahi denenmeyen silahlara ve İsrail yapımı el bombalarına, gece dürbünlerine ve iletişim sistemlerine güvenlik güçlerince el konulduğunu” söyledi.

Harba sözlerinin devamında, “Katar’ın başkenti Doha’daki iletişim merkeziyle bağlantı kurmak ve Baba Amro’daki askeri operasyonları gözlemlemek için Lübnan sınırında kurulan iletişim istasyonları” konusundan da bahsetti.

Salim Harba, “İngiliz gazetecilerin, Hums’tan Lübnan-Suriye sınırına kaçmalarının bu iletişimin bir sonucu” olduğunu dile getirdi.

Buna paralel olarak, Suriyeli uzman, “İletişim istasyonları, Lübnanlılar tarafından idare ediliyordu, bunlardan bazıları el-Mustakbel Parlamento Bloğunun üyeleriydiler” dedi ve “bu grup Wadi Khaled bölgesini, Baba Amro için stratejik bir derinliğe dönüştürmeye çalışıyorlardı” diye ekledi.

Hums Kentinde Mossad ve Blackwater’ın Katar’dan Yönetilen Operasyonları

Salim Harba al-Manar internet sitesine ayrıca “Amerika-Körfez işbirliği sponsorluğunda Katar’da bir koordinasyon ofisi kuruldu. Bu ofiste, Amerika, Fransa ve Körfez ülkeleri – özellikle Katar ve Suudi Arabistan – istihbarat ajanlarının yanında, CIA, Mossad ve Blackwater istihbarat birimleri ve Suriye Geçiş Konseyi üyeleri bulunuyor. Katar Amerika ve İsrail şirketleriyle, silahlı grupların silahlandırılması yönünde anlaşmalar imzaladı. Bu anlaşmalar Körfez ülkeleri tarafından finanse edilmekte” bilgisini ifşa etti.

Suriyeli uzman “uluslararası ve bölgesel güçlerin Baba Amro’daki silahlı çetelerden büyük beklentileri olması dolayısıyla, Hums kentine yapılan askeri operasyonun önemli olduğunun ve bu kuvvetlerin Hums’u Bingazi’ye çevirmeye çalıştığının” altını çizdi.

Operasyonun çok profesyonel ve dakik bir biçimde yürütüldüğünü belirten Harba, belgelerin en doğru zamanda açıklanacağı haberini verdi.

Harba, “Hükümetin, şu an elindeki her şeyi açıklamayacağını… Suriye güvenlik güçlerinin, Suriye’ye karşı komplo girişimde bulunan tüm herkese zarar verecek belge ve bilgiye sahip olduğunu ve bunun Suriye içinde de, bölgesel düzeyde de değişimler yaratabileceğini” dile getirdi.

Aynı minvalde, Harba, “‘Suriye’nin düşmanları’ türünden her konferans ve toplantının ‘hümanizm’ adı altında Amerikan inisiyatifinin yolunu açmayı planladığını” vurgulayarak “Sonunda, her girişimleri başarısızlıkla sonuçlandı ve Suriye’nin hala her komployla başa çıkabilecek durumda olduğunu gören ABD, Rusya’nın öncülüğünü kabul edecektir” 
diye tamamladı sözlerini.  



medyasafak