Suriye Muhalefetinden ABD’ye Çağrı: Bizi Acil Silahlandır!

Suriye Muhalefetinden ABD’ye Çağrı: Bizi Acil Silahlandır!
Suriye Ulusal Koalisyonu lideri Ahmed Asi el Carba Perşembe günü, “ ABD’nin Yüksek Askeri Konsey’e askeri destek taahhüdü çok önemlidir ama bunun çok hızla olması gerekiyor”, dedi.

Suriye muhalefetinden ABD'ye çağrı: Militanları silahlandır ve bunu hızla yap

 

Suriye'nin dış destekli muhalefet koalisyonu ABD'yi Şam karşıtı militanlara “hızla” doğrudan askeri destek sağlamaya çağırdı.


Suriye Ulusal Koalisyonu lideri Ahmed Asi el Carba Perşembe günü, “ ABD'nin Yüksek Askeri Konsey'e askeri destek taahhüdü çok önemlidir ama bunun çok hızla olması gerekiyor”, dedi.


El Carba bu ifadeleri New Yorktaki Birleşmiş Milletler ABD Misyonunda ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile yaptığı toplantı sırasında kullandı.

 

Carba ve muhalif bloktan üst düzey üç kişi Cuma gününden sonra BM Güvenlik Konseyi üyeleriyle gayrı resmi bir toplantı gerçekleştirmeyi umuyorlar.


14 Haziran'da, Başkan Barack Obama, yönetimine Suriye'deki Tekfirci militanları suikast tüfekleri, omuzdan atılan granada füzeleri ve anti tank füzeleri dahil olmak üzere silahlandırma emri verdi.

 

Plan hakkında Kongre'deki derin şüpheye rağmen, bu ayın başlarında, ABD başkanlık kurulları Beyaz Saray'ın Suriye'deki aşırılık yanlısı gruplara silah sağlama kararında hemfikir oldular.

 
Perşembe günü gerçekleştirilen görüşmeleri takiben Kerry, Suriyeli muhalefet liderleriyle yapılan bu görüşmeyi “çok çok yapıcı” olarak tanımladı.

Planlanan Cenevre müzakerelerine dair yorumunda ABD dışişleri bakanı, dış destekli muhalif grup için,  önümüzdeki birkaç haftada şartlarını ve gelecek konferansta yer alacak tarafı belirlemek üzere çalışmak hususunda anlaştılar, dedi.


Suriye krizine dair gelecek Cenevre müzakerelerinin Eylül ayında yapılabileceğine dair spekülasyonlar var. Rusya ve ABD tarafından Mayıs ayında önerilen bu toplantı Haziran 2012'de yapılan ilk Cenevre toplantısının devamı olmaya hizmet edecek.

 

medyasafak.com