Suud, Suriye'deki Teröristlere Silah Satın Almak için İsrail ile Anlaştı

Suud, Suriye'deki Teröristlere Silah Satın Almak için İsrail ile Anlaştı
İsrail radyosu Suudi Arabistan’ın yabancı destekli militanlara eski İsrail askeri malzemesi ve silahları sağlamak üzere İsrail ordusu ile 50 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladığını haber verdi. Press TV’nin aktardığına göre, haberde bu silahların farklı türlerde anti tank mayınları, askeri araçlar, topçu malzemesi ve gece görüş araçları içeriyor.

Suudi Arabistan Suriye hükümetine karşı savaşan militanlara silah satın almak için İsrail'le Anlaştı

Suudi Arabistan Suriye'deki Cumhurbaşkanı Beşar el-Esad hükümetine karşı savaşan militanlara silah satın almak üzere İsrail ordusu ile bir anlaşmaya vardı.

İsrail radyosu Suudi Arabistan'ın yabancı destekli militanlara eski İsrail askeri malzemesi ve silahları sağlamak üzere İsrail ordusu ile 50 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladığını haber verdi.

Press TV'nin aktardığına göre, haberde bu silahların farklı türlerde anti tank mayınları, askeri araçlar, topçu malzemesi ve gece görüş araçları içerdiği de yer aldı.

Haber The Daily Telegraph gazetesinin geçen ay Suudi Arabistan'ın Tekfirci militanlara Rus yapımı Konkurs anti tank füzeleri sağladığını haber vermesinden sonra geldi.

Gazete, militan kaynakların Suudi Arabistan'dan gelen ağır silahların ilk partisini Halep'in kuzeyinde aldıklarını söylediklerini aktardı.

14 Haziran'da ABD Başkanı Barack Obama, yönetimine militanlara silah sağlamaları emri vermişti.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres Washington'un Suriye'deki Tekfirci militanları silahlandırmasına desteğini dillendirdi. Tekfirciler birçok İslami mezhebi kafirler olmakla suçluyorlar.

Suriye 2011'den bu yana çok şiddetli bir huzursuzluğun etkisi altında. Birleşmiş Milletler'e göre, bu şiddet ortamında 100 binden fazla insan öldürüldü ve milyonlarcası yerlerinden oldu.

medyasafak.com