CIA Libya Füzelerini Suriye İsyancılarına Gönderdi

CIA Libya Füzelerini Suriye İsyancılarına Gönderdi
Bir haberde (CNN), Bingazi’deki Amerikan konsolosluğuna yönelik ölümcül saldırı gerçekleştirildiğinde CIA Libya’dan Türkiye yoluyla Suriye’deki isyancılara karadan havaya atılan füzeler transfer ediyordu, denildi.

CIA Libya füzelerini Suriye isyancılarına gönderdi

 

Bir haberde, Bingazi'deki Amerikan konsolosluğuna yönelik ölümcül saldırı gerçekleştirildiğinde CIA Libya'dan Türkiye yoluyla Suriye'deki isyancılara karadan havaya atılan füzeler transfer ediyordu, denildi.


CNN Perşembe günü verdiği bir haberde, ABD elçisi Christopher Stevens ve diğer üç Amerikalının geçen Eylül'de gerçekleşen ölümüne dair bir soruşturmaya göre, konsolosluk yakınındaki bir ek binada Libya silahlarını Suriyeli isyancılara temin etmek için bir proje üzerinde çalışan onlarca CIA ajanı çalışıyordu, dedi.


ABD hükümetinin Bingazi'deki faaliyetlerinin detayları, olayın gerçekleşmesinden bu yana bu saldırı ve CIA'in Afrika şehrindeki gizli operasyonları hakkında geniş çaplı bir araştırma için bastıran bazı Kongre liderleriyle ihtilaf konusu oldu.  


CNN, teşkilatın işlerinden derin bilgi sahibi içeriden bir kaynağa dayanarak, “Teşkilatın Libya'daki misyonuna dahil olmuş bazı CIA ajanları Ocak ayından bu yana sıklıkla, kimi zaman aylık olarak yalan makinesi testine tabi tutuldular”, dedi.

 

Kaynaklar daha evvel haber verildiğinden daha fazla sayıda Amerikalının bu saldırıda yaralandığını bildiriyor.


CIA, Bingazi'deki faaliyetleri konusunda temiz ve açık olduğunu söylüyor.


Bir CIA açıklamasında, “CIA, Bingazi'deki ABD tesislerine karşı saldırıyla ilişkili olağanüstü büyüklükte bilgi sağlamak için gözlem komitesiyle çok sıkı çalıştı”, denildi.


Bu bilgiler, casus teşkilatının Bingazi'deki faaliyetlerinin sırlarını saklı tutmak için büyük çaba harcarken sızanlardan CNN'in aktardıkları arasında yer alıyor.

 

Temsilci Frank Wolf, “Bence bu bir örtbas etme şekli ve olayı saklı tutma teşebbüsüdür. Amerikan halkı da aynı şekilde hissediyor diye düşünüyorum”, dedi.

 

medyasafak.com