Bu çalışmada ortaya konulan bulgulara göre, “Câhiliye ölümü” başlığı altında sınıflandırılan hadislerin imama itaatin zorunluluğundan, Müslüman cemaati arasında ayrılık çıkarmaktan imtina etmekten ve Müminlerin Emiri Ali’ye (a.s) muhabbet beslemenin bir iman nişanesi olduğundan söz eden kısmının güvenilir oldukları ve sahih senetle rivayet edildikleri anlaşılmaktadır.
7.03.2025
3.02.2025
24.01.2025
15.01.2025
2.12.2024
15.11.2024
Rüstemi, “İslam Devrimi Muhafızları Ordusu İsrail içindeki Dimona Reaktörü'nü hedef alan askeri tatbikatlar gerçekleştirdi. İran'ın nükleer silahlardan daha önemli büyük bir sürprizi var ve biz bu sürprizi sıfır saat gelene kadar gizli tutacağız" şeklinde konuştu.
Yazının tüm felsefi-politik öncüllerine ve sonuçlarına katılmasak da, post-modernizm ve liberalizmin radikal-devrimci söylemler ve bunların entelektüel-ideolojik taşıyıcıları içindeki nüfuz gücüne ve bu kişilerin emperyalist sistem tarafından nasıl işlevsel kılındıklarına ışık tutan önemli bir analiz olduğunu düşünüyoruz.
Trump, bir ABD insansız hava aracı düşürüldükten sonra İran'ı vurduğunu iddia ediyor ama aslında saldırıyı kendisi iptal etmişti. Ayrıca İran'ın kendisini bir ABD üssüne saldıracakları konusunda bizzat uyardığını ve bunu kasten ıskaladığını iddia ediyor. Bu da gülünç. Gerçekte Irak Cumhurbaşkanı'na hedef belirtilmeyen muğlak bir uyarı yapıldı ve füzelerin çoğu üsse isabet etti. Kimse ölmedi ama bu İran'ın hedef almasından ziyade iyi planlanmış bir tahliyenin sonucuydu.
Köleliğin üstesinden -gerçekten ortadan kaldırıldığı kadarıyla- liberalizm içinde kendiliğinden gelişen içsel bir süreçle gelinmemiştir. Aksine, bu koşullar öncelikle dışlanan halklar tarafından sürdürülen devasa özgürleşme ve tanınma mücadelelerinin doğurduğu zorlukların ardından ortaya çıktı. Köleliği ortadan kaldıran 1791'deki Haiti sömürge karşıtı devrimi, zenginliğin halka yeniden dağıtılmasını sağlayan 1917'deki Ekim Devrimi, emperyalistleri ülkeden kovan 1979 İran Devrimi gibi…
İran'ın bölgesel direnişi ateşlemedeki rolü yalnızca askeri gücünden değil, aynı zamanda emperyalist kuvvetlere karşı yıllarca meydan okumanın biriktirdiği kolektif bilgiden-hafızadan da kaynaklanmaktadır.
Jean-Paul Sartre, Francis Jeanson ve Frantz Fanon gibi önde gelen Fransız filozoflar Cezayir'in bağımsızlık davasının yanında yer alıp FLN'yi desteklerken, Cezayirli Yahudi filozof Jacques Derrida sömürgecilerin yanında yer alıp Cezayir'in bağımsızlık arayışına karşı çıkarak karşıt bir duruş sergiledi.