20 Ocak 2014 tarihinde, İsviçre'de Suriye ihtilafı ile ilgili müzakerelerin başlamasından iki gün önce, sansasyonel bir haber televizyonlara ve dünyanın dört bir yanındaki manşetlere yansıdı. Haber, Suriye ordusuna mensup eski bir fotoğrafçının elinde Suriye güvenlik birimleri tarafından 11 bin tutuklunun işkence edilerek öldürüldüğünü belgeleyen 55 bin fotoğraf bulunduğuydu.
24.09.2024
24.04.2023
31.03.2023
9.09.2022
17.03.2022
24.11.2020
“Füzelerimizin menzili geçmişte sadece 15 km idi. Fakat bugün Tel Aviv’e ve Tel Aviv’in ötesine ulaşabilecek durumdalar.” Daha basit bir ifadeyle Hayfa Limanı ve siyonist rejimin nükleer tesisleri bugünden sonra sadece Hizbullah ve İran’ın tehdidi altında değil, üçüncü bir taraf da var.
El-Fetih Merkez Komite üyesi Abbas Zeki ise Hamas ile yapılan üst düzey görüşmeler sonrasında yaptığı açıklamada “Batı Şeria’nın Siyonist rejim tarafından işgali projesi karşısında halk direnişinden yararlanılması gerektiğini” vurguladı.
Siyonist rejimin stratejik yapısını barındıran hayati coğrafyanın alanı 2 bin kilometre kareyi geçmiyor. Bu alan Siyonist nüfusun yüzde 70’ini, altyapının ise yüzde 80’ini içerisinde barındırıyor. Bu stratejik bölgelere yapılacak olan akıllı füze saldırıları, askeri değeri olmayan hata paylarıyla hedefe doğrudan isabet edecektir.
İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei Dünya Kudüs Günü (22 Mayıs Cuma) münasebetiyle bir konuşma yaptı.
Irak dosyası hâlâ Kudüs Gücü’nin elindedir. Bu nedenle İran’ın bu dosyaya yaklaşımı ve bazen yaşanan çelişkiler, Kudüs Gücü liderliği ile bağlı değildir. Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani suikastı, kendisine dayanan bölgesel dosyaları yöneten konumunu güçlendirdi.
Yazının bahsettiği saldırıdan bir gün sonra Direniş güçleri ikinci bir operasyon gerçekleştirdi ve makalede öngörüldüğü üzere üslerin vurulmasını “Devrimci Grup” adlı daha önce duyulmamış bir yapı üstlendi. (15 Mart; Medya Şafak)