Dünyada kendisini alternatif olarak tanıtan tek bir ideolojik sistem kaldı. Batı küreselciliğinin, tüketim toplumunun ve teknokratik materyalizmin muhalifi olan İran'ın İslami toplum ve devlet modelinden bahsediyorum. Öte yandan tüm büyük halklar gibi, dünyanın en eski medeniyetlerinden birinin soyundan gelen İranlılar da Mesihçi düşünceden yoksun değiller.
24.11.2020
18.11.2020
17.11.2020
28.09.2020
22.07.2020
28.05.2020
Kısa zaman öncesine kadar kimse petrolün varil fiyatının 20 dolara kadar düşeceğini tahmin bile etmiyordu. Küresel petrol talebi son haftalarda Korona virüsünün patlak vermesi ve dünya çapında milyarlarca insanın karantinada olması sebebiyle günlük yaklaşık 35 milyon varile geriledi.
Son 20 yıla ait milyonlarla ifade edilen ( tahminler 5 milyondan 20 milyona kadar uzanıyor) korkunç katliam kaydının yanı sıra ABD, dünyada atom bombası kullanmış yegâne devlet olma uğursuz ayrıcalığına sahip. (Ağustos 1945’te Japonya’ya karşı). Kore savaşında Çin ve Kuzey Kore’ye karşı biyolojik silah ve Vietnam’da ormanları yok etmek için Ajan Portakal kimyasalını kullandı.
Trump’ın ABD’deki hükümet ve toplumun normal işlerine geri dönmelerini istemesi ve Nisan ayının ortalarında Korona virüsünün kontrol altına alınacağı konusundaki ısrarı, insanların Trump’ın Nisan ayının başında İran’a art arda saldırılar düzenlemek için hazırlandığına inanmasına yol açtı.
Süveyş Kanalı Savaşı ve İngiliz-Fransız-İsrail saldırıları Britanya İmparatorluğu’nun çöküşüne tarih attıysa, korona virüsü de Amerikan İmparatorluğunun sonu için geri sayım başlatmış olabilir. En azından biz böyle olmasını umuyoruz.
“Özgür” Batı dünyasının lideri ve NATO’daki Avrupa ülkelerinin ortağı olan ABD, bu müttefiklerine yardım etmek için tek bir tıbbi konteyner bile göndermedi. Yardım etmek şöyle dursun, vatandaşlarının yüzüne kapılarını kapatarak, Avrupa ile tüm uçuşları durdurarak kendini izole etti ve bir Alman şirketinin aşı çalışmalarını kendi tekeline almaya çalışarak işi daha da ileriye götürdü.
İran’ın geleneksel ibrik üretmekle sınırlı sanayisinden devasa bir üretim endüstrisine geçişi, 1979 yılı Şubat ayında doğan Devrim’in ilk adımlarından biriydi. Bu üretim, İran’ın dengeli ve öznel yeteneklerini artırdı ve insanlığa hizmet eden en önemli ülkeler arasına girmesini sağladı.