Pakistan’da Şiileri Öldürmek Artık Serbest!

Pakistan’da Şiileri Öldürmek Artık Serbest!
Pakistan Başbakanı Navaz Şerif tutuklanan teröristler hakkında verilen idam cezasının ikinci bir emre kadar iptal edildiğini söyledi. Bu açıklama Leşker-i Cengevi adındaki Şii katliamı yapan tekfirci terör örgütüne bağlı iki kişinin Çarşamba ya da Perşembe günü idam edilmesi beklenirken yapıldı.

Pakistan'da Şiileri Öldürmek Artık Serbest 

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif tutuklanan teröristler hakkında verilen idam cezasının ikinci bir emre kadar iptal edildiğini söyledi. Bu açıklama Leşker-i Cengevi adındaki Şii katliamı yapan  tekfirci terör örgütüne bağlı iki kişinin Çarşamba ya da Perşembe günü idam edilmesi beklenirken yapıldı. Bu açıklamadan sonra sadece  şunu söylemek mümkün gözüküyor o da, bugün  itibariyle  Pakistan'da Şiilerin öldürülmesi artık serbest...  

Bilindiği gibi Pakistan, senelerdir ‘'El Kaide'', “Leşker-i Cengevi'' “Taliban'' ve daha bunun gibi bir çok terör gruplarıyla savaşıyor. Bu örgütlerce düzenlenen saldırılarda masum insanlar, özellikle de Şiiler sıklıkla hedef haline geliyor.

Hapishanelerde tutuklu bulunan tekfirci grupların 450'den fazla militanının ise idam hükümlerinin verilmesini beklediği belirtiliyor.

Taliban geçen hafta Salı günü  Pakistan Devletine, Şiileri katleden  bu tekfirci teröristlerin idam edilmesinden derhal vazgeçilmesi gerektiğini ilan etmiş, aksi takdirde bu kararın İslamabad yetkilileri açısından kötü sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulunmuştu.

Pakistan Devleti Taliban'ın bu tehditinin hemen ardından, yani Çarşamba günü idam cezasına çarptırılan terörist gruplarından ilkinin, önümüzdeki hafta idam edileceğini duyurdu.

Pakistan İçişleri Bakanı Çodri Nesar Ali Han, Taliban'ın tehditine yanıt olarak, ülkenin güvenliğini sağlamak için büyük bir cesaret ve karalılıkla çalışmalarına devam ettiklerini ve ayrıca  yeni hükümetin de yasaları uygulamakta kararlı olduğunu söyledi.

Ama haberler Şiilerin mazlumiyetinin sürdüğünü gösteriyor...

Pakistan Hükümet Sözcüsü,  Başbakan Navaz Şerif'in tutuklanan teröristlerin idam kararını ikinci bir emre kadar durdurduğunu bildirdi.

Bu açıklama “Leşker-i Cengevi” adındaki Şiileri katleden   tekfirci terör örgütüne bağlı 2 kişinin Çarşamba ya da Perşembe günü idam edilmesi beklenirken yapıldı.

Vahid Ömer şöyle devam etti: Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari,  Navaz Şerif'e bir mektup göndererek yüzlerce tutuklunun idam kararının yeniden araştırılmasını istedi.

medyasafak.com