ABD ve Siyonist Koloni’den kaçış başladı

ABD ve Siyonist Koloni’den kaçış başladı
Bu bir spekülasyon değil. Pek çok önde gelen siyonist aydın, rejimlerinin beka kabiliyeti hakkında sorular yöneltmeye başladı. 80 yıllık lanet meselesi akıllarından hiç çıkmıyor [tarihteki hiçbir İbrani devletinin 80 yıldan fazla yaşamamış olmasına binaen; Medya Şafak]. Geleceğe yönelik verilen güvensizlik oyunun bundan daha net bir kanıtı olamaz.

 

 

Khadijah Ali

 

 

Crescent International

 

 

Parazit ırkçı devlet, Yahudi halkının evi olduğunu iddia etmesine rağmen, Yahudilerin çoğu bu yapının dışında yaşamayı tercih ediyor. Siyonist kolonyal yerleşimci devletine yapılacak “Aliya” (göç) hakkında yapılan propagandanın tuzağına düşenler bile artık geleceklerinden o kadar emin değiller.

 

Bu bir spekülasyon değil. Pek çok önde gelen siyonist aydın, rejimlerinin beka kabiliyeti hakkında sorular yöneltmeye başladı. 80 yıllık lanet meselesi akıllarından hiç çıkmıyor [tarihteki hiçbir İbrani devletinin 80 yıldan fazla yaşamamış olmasına binaen; Medya Şafak]. Geleceğe yönelik verilen güvensizlik oyunun bundan daha net bir kanıtı olamaz.

 

Çoğu İsrailli, işler zorlaştığı anda kaçmak için ikinci bir pasaport arıyor. Ve bu olacak. Bu nedenle, skandal yaratan rüşvet girişimlerine rağmen, İran'ın 30.000'den fazla Yahudi vatandaşından çok azı İsrail'e gitmeyi tercih etti.

 

Aynı derecede şaşırtıcı olan başka bir durum da söz konusu. Birçok zengin Amerikalı da ikinci bir pasaport arıyor. Evet, doğru okudunuz. “Süt ve bal diyarı”ndan başka iklimlere kaçıyorlar; güneşli kumsallar aramak için değil, daha sıradan nedenlerle.

 

Çoğu insan, ABD vatandaşlığı sağlayan bir çalışma vizesinin cennete giden bilet olarak görüldüğünün farkındadır. Dünyanın her yerinden insanlar 'Amerikan rüyasını' yaşamaya gelmişti. En az 50 milyon Amerikan vatandaşı ABD dışında doğmuş. Üçüncü Dünya ülkelerinden pek çok kişi hâlâ bu rüyayı görüyor ama Amerikalıların büyük çoğunluğu için bu rüya kâbusa dönüşmekte.

 

Konudan habersizlere bu garip gelebilir. Bir milyondan fazla can alan - dünyadaki en yüksek ölüm oranı – pandemi, toplumdaki derin siyasi-sosyal kutuplaşmalar ve artan eşitsizlik ikinci pasaport talebinde bulunan Amerikalıların sayısının artmasına neden oldu. Tercihen Avrupa'daki başka bir ülkenin vatandaşlığını satın almak istiyorlar.

 

Geçen Şubat ayında Forbes dergisi bu fenomeni vurgulayan ilginç bir haber yayımladı. Forbes raporunda, Global RCG'nin CEO'su ve kurucusu Rogelio Caceres'ten alıntı yapılarak şunlar yazıldı: "Amerikalılar özgürlük istiyor ve birçoğu, ABD vatandaşlığının ne kadar kısıtlayıcı olabileceğini anlamaya başladı."

 

Global RCG, insanların diğer ülkelerde ikamet, istihdam ve vatandaşlık haklarını almasına yardımcı olan küresel bir mobilite firmasıdır. Seçilen ülkeler arasında Portekiz en başlarda görünüyor. Amerikalıları çeken sadece ılıman iklim ve turkuaz kumsallar değil. Portekiz için yedi yıllık oturma vizesi bir milyon dolara satın alınabiliyor. ABD'de milyonlarca milyoner olduğu düşünüldüğünde, birçoğunun kapıya koştuğu söylenebilir! Yedi yılın sonunda Portekiz vatandaşlığına başvurulabiliniyor. Neredeyse ters ozmoz gibi bir durum! Amerika’ya ilk ayak basan Portekizliler ve İspanyollar olmuştu. 500 yıl sonra evlerine dönüyorlar!

 

Zenginlerin daha da zenginleşip fakirlerin daha da fakirleştiği önde gelen kapitalist devlet ABD’de, Amerikalılar dolarlarını çok seviyorlar. Vergilendirmede artış fikri onlar için lanetlidir. Dolar kazanmak istiyor ama vergi ödeyerek onlardan ayrılmak istemiyorlar.

 

ABD'nin Delaware, New Mexico, Las Vegas ve Montana gibi vergi cenneti eyaletlerinde pek çok off-shore hesap var. Bunlar, vergilerden kaçmak için yapılan mali şantajlardan biraz daha fazlası ama artan güvensizlik, varlıklı Amerikalıları yurtdışına sürüklüyor. Zira gerçek bir iç savaş çıkma tehdidi mevcut. 2020 başkanlık seçimlerinde 74 milyon kişinin Donald Trump'a oy verdiğini unutmayın. Doğru, Joe Biden 78 milyon oy aldı, ancak rakamlar ciddi şiddete yol açabilecek derin bir bölünmeye işaret ediyor. Zenginler ise korkaktır, ilk belalı durumda kaçarlar.

 

Birçok zengin Amerikalı, ABD'de asla vergi ödemek zorunda kalmama umuduyla Amerikan vatandaşlığından vazgeçme fikrini düşünüyor. Bu, muazzam servetler kazanmalarına rağmen çoğu Amerikalının ne kadar aptal olduğunu gösteriyor. Oysa daha kolay yollar mevcut. Bu Amerikalılara ürkütücü görünen şey, çok fazla finansal planlama yapmak zorunda kalmaları ihtimali. Ve çoğu, iki artı ikiyi bile toplayamadığı için, finansal planlama düşüncesinden ödleri kopuyor.

 

Global RCG'den Caceres, bunun daha kolay bir yolu olduğuna inanıyor: "Amerikalılar, ABD vatandaşlıklarını koruyarak ve yurt dışına yerleşmelerine izin veren ikinci bir pasaport alarak vergilendirmeden önemli miktarda tasarruf edebilirler."

 

Caceres, Portekiz'e ek olarak Malta'nın da çekici bir destinasyon olabileceğini öne sürüyor. “Örneğin küçük Malta ülkesi, yatırımcılara 1 milyon dolarlık nakit ödeme karşılığında bir buçuk yıl sonra vatandaşlık sunuyor. Bu para, soyları yüzünden AB vatandaşlığı talep edemeyen zengin Çinliler, Ruslar ve Amerikalılar tarafından ödeniyor.”

 

Üçüncü Dünya ülkelerindeki insanlar Amerikan rüyasının peşine düşmeden önce, riskleri göz önünde bulundurmalılar: vurulup öldürülmek ya da hapse atılmak. Amerika hem cinayetlerin hem de hapisteki mahkûmların fazlalığında dünyaya öncülük ediyor.

 

 

Çeviri: Medya Şafak