Suriye savaşı: IŞİD’in şimdiye kadarki en başarılı yatırımı

Suriye savaşı: IŞİD’in şimdiye kadarki en başarılı yatırımı

El Ahbar’a konuşan bir cihadçı kaynağa göre Bağdadi, “dost bir Sünni Müslüman ülkeden Suriye’ye girmek için teşvik edici sinyaller ve bu amaç doğrultusunda mali destek sözü” aldı. Her ne kadar kaynak bu ülkenin adını vermese de, Suudi Arabistan mı yoksa Katar mı olduğu sorulduğu zaman “bu ikisinden biri” yanıtını verdi.

Analiz: El Zevahiri IŞİD liderine Irak’a dönme çağrısı yaptı

Analiz: El Zevahiri IŞİD liderine Irak’a dönme çağrısı yaptı

El Kaide lideri Eyman el-Zevahiri, Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) lideri Ebu Bekir el-Bağdadi’ye Suriye’de savaşmaya son verme ve Irak’a dönme çağrısı yaptı. Zevahiri, Bağdadi’yi Suriye’deki İslamcı savaşçılar arasndaki çatışmadan ötürü suçladı ve Bağdadi’nin kendisine biat sözü verdiğine dair “kesin kanıtlar” ortaya koyarak onu “El Kaide’nin isyancı askeri” olarak tanımladı.

El Kaide’nin yapı bozumu: Periferideki bir güç

El Kaide’nin yapı bozumu: Periferideki bir güç

Bunun yanında Hillary Clinton’da “El Kaide’yi biz yarattık” diyerek müthiş bir itirafta bulunmuştu. Bu açıklama dünyada şok yarattı ve Amerikan medyasında bile yer buldu. Fakat kısa süre sonra ABD’deki ana akım gazetelerden kaldırıldı, zira ABD’nin dünya çapındaki suçları tarihinde yeni bir leke olmasından korkuluyordu.

"Hizbullah, El Kaide ile Savaştığı için Terörist Diye Yaftalandı"

"El Kaide şimdi Suriye’de Batı’nın sevgilisidir. Dolayısıyla El Kaide’ye direnen herkes – kısa süre önce bu yönde karar alan Hizbullah gibi – “terörist”tir. Bundan büyük bir ironi olamaz."