Hamas: Sahada Hizbullah ile koordinasyon halindeyiz

Hamas: Sahada Hizbullah ile koordinasyon halindeyiz
“Bugün Hizbullah ve İran arasındaki ilişki herkesin zannettiğinden daha iyi. Ve bağlarımız özellikle de iyimser düşmanlarımızın inanmak istediğinden daha iyi. Bu bağlar Siyonistlerle mücadeleye ve Filistin’i özgürleştirmek için çalışma zeminine dayanıyor. Şartlar ne kadar değişse ve fikirlerimiz ne kadar farklı olursa olsun herkes bu ilişkinin korunması için çok istekli.”

 

Hamas Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Üsame Hamdan Cumartesi günü yayınlanan açıklamalarında Hamas'ın İsrail tarafından başlatılacak bir kara operasyonuna karşı durabileceğini belirterek “Hizbullah ile sahada koordinasyon halinde olduklarını” kaydetti.

 

Es-Sefir gazetesine verdiği röportajda kendisine Filistin ve Lübnan direnişleri arasındaki eşgüdümün sorulması üzerine Hamdan “Düşmanımız ve taktiklerimiz aynı. Bu nedenle karşılıklı deneyimlerimizi paylaşmaya çalışıyoruz. Daimi bir saha koordinasyonu ve işbirliği içersindeyiz” dedi.

 

Hamdan şöyle devam etti:

 

“Bugün Hizbullah ve İran arasındaki ilişki herkesin zannettiğinden daha iyi. Ve bağlarımız özellikle de iyimser düşmanlarımızın inanmak istediğinden daha iyi. Bu bağlar Siyonistlerle mücadeleye ve Filistin'i özgürleştirmek için çalışma zeminine dayanıyor. Şartlar ne kadar değişse ve fikirlerimiz ne kadar farklı olursa olsun herkes bu ilişkinin korunması için çok istekli.”

 

 

medyasafak.com