COVID-19: Yeni Karanlık Çağ’a merhaba / Ekonomik resetleme ve elitist güdümlü küresel totaliter otoriteye kılıf

COVID-19: Yeni Karanlık Çağ’a merhaba / Ekonomik resetleme ve elitist güdümlü küresel totaliter otoriteye kılıf
Ekonomileri yeniden yapılandırmak ve küresel totaliter bir süper devlet empoze etmek için -muhtemelen ortalama tehlikedeki- bir virüsten yararlanma planı, açılacak olan Yeni Karanlık Çağ'da itaat ve mahrumiyete öncülük edecek. Egemen elitler, bizi kölelerden hallice ve bedavadan yiyici takım olarak telakki ediyor.

 

 

COVID-19: Yeni Karanlık Çağ'a merhaba

 

 

Ekonomik resetleme ve elitist güdümlü küresel totaliter otoriteye kılıf

 

 

Kurt Nimmo

 

 

Global Research

 

22 Mart 2020

 

 

Hükümetin COVID-19'a tepkisi, kısa vadede Amerika'yı üçüncü dünya devletine çevirecek.  Ekonomiyi tahrip etmek, milyonları işten atmak, karşılıksız para basarak enflasyona yol açmak gibi -sıradan bir nezleden çok daha az ölümcül bir virüse karşı gelmek adına- alınan gaddarca tedbirler, son derece ciddi ve eşi benzeri görülmemiş dallı budaklı sonuçlar peydahlayacak.   

 

Medeniyetin cilası kısa vadede soyulacak. Pratik olarak herkese “sığınaklara” emri verildiğinde dışarıda -sadece üretilmesine izin verilen- gıda ve diğer ihtiyaçları temin edebilmek için birkaç kişi kalacak. Bu abartılı “yeni felaketin” ilk birkaç günü içerisinde sabırsız vatandaşlar marketleri muhasara altına alıp konserve ve ekmek raflarını boşalttı. Bu, kartel medyasının nihayetsiz yalan haberleri ve kıyamet senaryosu mesajları nedeniyle oluyor.

 

Önümüzdeki aya ya da bir sonraki aya doğru biraz ileri saralım. İşten atılan ve açlığa maruz kalan milyonlarca insan -kıtlık ve açlıkla yüzyüze gelen her insanın yapacağı gibi- isyan yağma ve şiddetle reaksiyon verecek.

 

Asker, şu anda New York City ve Baltimore'da sokaklarda. Bize, sahra hastaneleri kurmak ve otelleri, enfekte olmuş kişilerin tedavi edilebileceği yoğun bakım ünitelerine çevirmek üzere görevlendirildikleri söyleniyor.

 

Gel gör ki bu soylu çabanın ardında; lüzumsuz bir tecrit planını yürürlüğe koyma, yağmacı ve isyancılara ilaveten medeniyetin sistematik biçimde parçalara ayrılmasına öfkeli ve birçoğu (doğal yahut suni) bu virüs salgınını ekonomik resetleme ve elitist güdümlü küresel totaliter otoriteye bir kılıf olarak gören halklara karşı ölümcül bir mücadeleye girişme planı durmakta.

 

Önümüzdeki aylarda bunun gibi analizler yayınlamak muhtemelen tehlikeli bir pratiğe dönüşecek. Hâlihazırda ayan beyan ortada ki devlet -gerçekte, propagandaya aldanmış nüfusun çoğu- absürt mübalağa ve yutturulmaya çalışılan tekmil yalanın dışındaki sözleri tolere etmeyecek.

 

Devlet bu senaryo için uzun zamandır plan yapıyor. Varlık balonunun ve Ponzi Düzeni ekonomisinin sürdürülemeyeceğinin ve çöküşün feci olacağının farknda. Plan, çöküşten COVID-19'u sorumlu tutmak. Bu şeklide sadece gerçek suçluları (Federal Rezerv ve diğer merkez bankaları, yatırım şirketleri, diğer dolandırıcılar ve ekonomik mücrimler)  beladan kurtarmakla kalmayacak ayrıca onları trilyonlarca dolar nakit aktarımı ile besleyecek. 

 

Örneğin Trump, -eli kulağında- havacılık endüstrisini kurtarma gündemi kapsamında,   bunların, öngörülen küresel ekonomik dalgalanmalardan korunmak yerine kendi hisse senetlerini geri alma müsrifliğinde bulunuyor oluşlarını dikkate almıyor.

 

Benzinga'nın aktardığına göre: “Seeking Alpha'ya göre, en büyük dört havayolu şikreti ortak olarak son beş yılda -büyük çoğunluğu, Başkan Donald Trump ve Cumhuriyetçilerin baskısıyla 2017'de gerçeklerşen büyük vergi indiriminden bu yana olmak üzere- 39 milyar dolar değerinde hisse senedini geri satın aldı.

 

Ahbap-çavuş kapitalisti Trump, vatandaşa -ufak bir jest olarak- birkaç yüz dolarlık çekler gönderirken, uluslararası ortaklıklı şirketleri ve bankaları desteklemek içinse milyarlarca dolar gerçekte olmayan para harcayacak. Buysa -uzun vadede- Amerikalıların sadakatını satın almayacak, sadece geçici olarak gazını almış olacak.  Bin dolarlık -ya da daha az miktardaki- iki çek sadece birkaç ay idare eder, kurtları kapıdan uzak tutmaz.

 

Ekonomileri yeniden yapılandırmak ve küresel totaliter bir süper devlet empoze etmek için -muhtemelen ortalama tehlikedeki- bir virüsten yararlanma planı, açılacak olan Yeni Karanlık Çağ'da itaat ve mahrumiyete öncülük edecek. Egemen elitler, bizi kölelerden hallice ve bedavadan yiyici takım olarak telakki ediyor.

 

 

 

Çeviri: Kemal Küçük

 

 

Medya Şafak