Enis Nakkaş: İsrail’i yok edecek savaş birkaç yıl içinde gerçekleşecek / Venezuela’nın elindeki füzeler ABD’yi çok şaşırttı

Enis Nakkaş: İsrail’i yok edecek savaş birkaç yıl içinde gerçekleşecek /  Venezuela’nın elindeki füzeler ABD’yi çok şaşırttı
Lübnanlı analist ve eylem adamı Enis Nakkaş, 30 Mayıs 2020’de NBN TV’ye (Lübnan) önemli bir röportaj verdi: “Filistin’i özgürleştirerek Siyonist rejime son verecek savaşın on yıldan daha kısa bir süre içerisinde, hatta beş yıl içerisinde gerçekleşeceğini düşünüyorum. Bunun çok yakında olmasını umuyorum.”

 

 

 

Lübnanlı analist ve eylem adamı Enis Nakkaş, 30 Mayıs 2020'de NBN TV'ye (Lübnan) önemli bir röportaj verdi. Bazı satır başlarını sunuyoruz:

 

 

 

 Venezuela'nın elindeki füzeler Amerikalıları çok şaşırttı

 

 

“Oyun bitti. Amerika dayağı yedi ve sessiz kaldı. Amerika'nın İran karşısında yapacağı hiçbir şey yok. Bazıları “Tamam, siz onlara Atlantik Okyanusu ya da Karayip Denizi'nde meydan okuyabilirsiniz ama bunun cevabı başka yerden gelir” diyorlar. Benim cevabım şu: İran'ın ABD'ye misillemesini sadece kendi civarında ya da Körfez'de yapacağını size kim söylüyor? İran tankerlerinin taciz edilmesi durumunda Venezuela'nın sessiz kalacağını kim söylüyor peki? İran tankerlerinin hedefe varmasından önce Venezuela bir tatbikat yaptı ve yüksek tahrip güçlü savaş başlıklarına sahip hassas isabetli karadan karaya ve gemisavar füzelerin tatbikatını yaptı. Bu Amerikalıları oldukça şaşırtan bir mesajdı, onlar Venezuela'nın elinde bu füzelerin olduğunu bilmiyorlardı.”

 

 

Kuşatılmış Gazze ve Yemen'i teçhiz eden İran aynı şeyi Venezuela için yapamaz mı?

 

 

“İran kuşatılmış Gazze'yi böyle bir füze kapasitesiyle silahlandırmayı başardı. Aynı şekilde Yemenlilere teknik yardım sunarak yüzlerce kilometre menzilli füzeler üretmelerine imkan sağladı ve gelecekte bunların menzili binlerce kilometre olacak… Aynı İran Venezuela'yı destekleyemez mi? Geçen yıl Facebook'ta yazdım, Karakas'tan fırlatılan 2500 kilometrelik bir füze Meksika Körfezi'ndeki Amerikan petrol kulelerini ve diğer Amerikan şehirlerini vurabilir.”

 

 

Siyonist rejimi yok edecek savaş birkaç yıl içinde gerçekleşecek

 

 

“Filistin'i özgürleştirerek Siyonist rejime son verecek savaşın on yıldan daha kısa bir süre içerisinde, hatta beş yıl içerisinde gerçekleşeceğini düşünüyorum. Bunun çok yakında olmasını umuyorum.”

 

Sunucu: Yani beş yıldan da az bir süre içerisinde gerçekleşebilir mi?

 

“Evet, bu kuvvetle muhtemel. Bu, Venezuela'ya beş tanker göndermekle yetinmeyeceğiz demek. Aksine Batı Asya ve Ortadoğu'daki en önemli varlıklarını ortadan kaldıracağız demek. Amerikan desteğine rağmen ABD onu kurtaramayacak.”

 

Sunucu: Amerika'nın gücünü hafife almıyor musunuz?

 

İnsanlar bu resimde sadece üç boyut görüyorlar, fakat ben gelecek zamanı da içeren dört boyutla bakıyorum resme. Bu nedenle İsrail'in korunmasına imkan veren stratejik şartların çökmeye başladığı sonucuna varıyorum. İsrail'i destekleyen küresel sistemin lideri olan ABD bu savaşta felce uğrayacak.

 

Size daha samimi birşey söyleyeyim. Bugün Direniş'i Siyonist rejim karşısında bir savaş başlatıp kazanmaktan alıkoyan şey İsrail'in gücü değil ABD'nin merkezi pozisyonudur. ABD'nin merkezi konumu savaşı erteliyor, bu çöktüğü zaman savaşa müdahale gücü de kalmayacak.

 

 

Medya Şafak