Seyyid Nasrallah’tan Kusayr Operasyonu öncesinde Hizbullah savaşçılarına sivilleri koruma emri

Seyyid Nasrallah’tan Kusayr Operasyonu öncesinde Hizbullah savaşçılarına sivilleri koruma emri
“Hizbullah’ın özelliği, (düşmanda yarattığı) korkusunun önden gitmesidir. Dini sınırlara dikkat etmek başarının temelidir. Saldırı esnasında bir sivile rastlarsak onları korumak zorundayız. Biz silahlı gruplarla savaşıyoruz. Dolayısıyla kadınları, çocukları ve yaşlı insanları öldürmek, onları yaralamak ve onlara vurmak dinen caiz değildir."

 

 

Lübnanlı el-Menar TV'de Cuma gecesi yayımlanan bir belgeselde, 2013'te Humus'un 35 km güneyindeki Suriye şehri el-Kusayr'da gerçekleştirilen anti-terör harekâtı öncesinde Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın savaşçılarına verdiği ahlaki öğütler gösterildi.

 

Seyyid Nasrallah, operasyon öncesinde görüştüğü Hizbullah savaşçılarına şunları söyledi:

 

“Hizbullah'ın özelliği, (düşmanda yarattığı) korkusunun önden gitmesidir… Allah rızası için savaştığımızı kardeşlerimize hatırlatmayı unutmamanızı umuyorum. Dini sınırlara dikkat etmek başarının temelidir. Saldırı esnasında bir sivile rastlarsak onları korumak zorundayız. Biz silahlı gruplarla savaşıyoruz. Dolayısıyla kadınları, çocukları ve yaşlı insanları öldürmek, onları yaralamak ve onlara vurmak dinen caiz değildir. Militanları ortadan kaldırma iznimiz var ama bölge halkının mallarına el koyamayız.”

 

 

 

Medya Şafak