İran Bavar-373 hava savunma silahını başarıyla test etti / Siyonist rejimde ciddi endişe

İran Bavar-373 hava savunma silahını başarıyla test etti / Siyonist rejimde ciddi endişe
Bazı analistler Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah’ın konuşmalarında sözünü ettiği sürpriz silahın İsrail’in en büyük kozu olan hava kuvvetlerini felç edecek gelişmiş hava savunma sistemleri olabileceğini söylüyorlar.

 

 

İran, yerli üretimi Bavar (Baver)-373 hava savunma füze sistemini Velayet 99 ismiyle gerçekleştirdiği tatbikatında başarıyla test ettiğini ve 300 km.ye yakın bir mesafedeki hedefin vurulduğunu ilan etti (22 Ekim).

 

İranlı resmi yetkililer daha önceki açıklamalarında Bavar-373'ün, Ruslara ait hava savunma sistemleri S-300'den üstün ve S-400'e yakın kapasitede olduğunu belirtiyorlardı.

 

Siyonist rejim bu sistemin Direniş Ekseninin diğer unsurlarının eline geçmesinden yana ciddi endişe duyuyor. Öte yandan Baver-373'ün Suriye'ye nakledildiği de gelen haberler arasında yer alıyor.

 

Bazı analistler Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın konuşmalarında sözünü ettiği sürpriz silahın İsrail'in en büyük kozu olan hava kuvvetlerini felç edecek gelişmiş hava savunma sistemleri olabileceğini söylüyorlar.

 

Bilindiği üzere 2006 Temmuz Savaşı'nda İsrail savaş gemisi Saar'ın Hizbullah tarafından vurulmasından sonra Siyonist rejim, deniz kuvvetlerini Hizbullah karşısında etkili bir seçenek olarak görmüyor.

 

 

Medya Şafak