Hizbullah son Gazze saldırısı esnasında bölgeye silah ve cephane soktu

Hizbullah son Gazze saldırısı esnasında bölgeye silah ve cephane soktu
El-Emin'e göre Hizbullah, son saldırı sırasında Gazze'ye silah ve mühimmat gönderdi ve bir dizi Filistinli direniş subayını Gazze Şeridi’nin dışına çıkardı. Lübnanlı gazeteci ayrıca “İsrail saldırılarını genişletseydi, tüm Direniş Ekseni onunla yüzleşecekti" dedi.

 

 

Lübnan gazetesi Al-Akhbar'ın genel yayın yönetmeni İbrahim el-Emin, Al-Manar TV Kanalı'na verdiği röportajda Hizbullah, Devrim Muhafızları ve Hamas'ın son İsrail saldırısı sırasında Beyrut'ta bir askeri harekât odası kurduklarını söyledi.

 

El-Emin, Hizbullah, IRGC (İslam Devrimi Muhafızları) ve Hamas'tan yetkililerin Gazze'deki askeri çatışmayı koordine ettiğini ve IRGC'nin Kudüs Gücü Komutanı General İsmail Kaani'nin oda toplantılarına katılmak için Lübnan'ı iki kez ziyaret ettiğini de sözlerine ekledi.

 

El-Emin'e göre Hizbullah, son saldırı sırasında Gazze'ye silah ve mühimmat gönderdi ve bir dizi Filistinli direniş subayını Gazze Şeridi’nin dışına çıkardı.

 

İbrahim el-Emin ayrıca Lübnan İslami Direnişi Hizbullah’ın Filistinli gruplara İsrail işgal ordusunun hareketleri hakkında gerekli verileri sağlayarak düşmanın Gazze sınırı yakınında Filistinli savaşçılara pusu kurma planını boşa çıkardığını ve bunun için insansız hava araçlarının kullanıldığını belirtti.

 

Lübnanlı gazeteci ayrıca “İsrail saldırılarını genişletseydi, tüm Direniş Ekseni onunla yüzleşecekti” diye konuştu

 

 

Medya Şafak