The Cradle, Devrim Muhafızları’nın MOSSAD üssünü vurmasının ayrıntılarını yazdı

The Cradle, Devrim Muhafızları’nın MOSSAD üssünü vurmasının ayrıntılarını yazdı
Kaynak şunları ekliyor: “Bu tesis, bölgedeki [İsrail] rejiminin memurları ve siber-elektronik personeli için bir eğlence merkezi konumundaydı. Bu nedenle hafta içinde fazla trafiği yoktu ve onları çoğunlukla hafta sonları görüyorduk. Devrim Muhafızları'nın hafta sonundaki füze saldırısı sırasında, tesise 10'dan fazla insan girmişti.”

 

 

The Cradle

 

The Cradle’a özel açıklamalarda bulunan İranlı üst düzey bir güvenlik kaynağı, İran’ın 13 Mart sabahı erken saatlerde Erbil'deki gizli MOSSAD üssüne gerçekleştirdiği füze saldırılarında üç hedefin öldüğünü ve yedi kişinin ciddi şekilde yaralandığını söyledi.

 

“Bu operasyon, bölgedeki tüm ülkelere İran'ın, sınırına yakın bölgelerindeki İsrail faaliyetlerine duyarlı olduğu ve buna müsamaha göstermeyeceği mesajını veriyor.”

 

Kaynak, “İslam Devrimi Muhafızları Ordusu’nun (IRGC) 12 Fatih füzesiyle yaptığı salvosu, Mossad üssünü saat 1:20'de, direniş komutanlarının öldürüldüğü sembolik bir saatte vurdu” diyerek, ABD/İsrail'in Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Irak Halk Seferberlik Birlikleri Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’e 3 Ocak 2020'de yaptığı suikastlara atıfta bulundu.

 

Kaynak, "Operasyonun sonucunda şimdiye kadar ikisi kıdemli subay olmak üzere üç kişi öldürüldü ve tahminlere göre bazıları muhtemelen kritik durumda olan yedi yaralı var" dedi.

 

Kaynak, operasyondan kısa bir süre sonra Almanya'nın Stuttgart kentinden hava ambulansı talep edildiğini, uçağın güvenlik endişeleri yüzünden Katar'a indiğini söyledi. ABD kuvvetlerinin cesetleri ve yaralıları ambulansa taşımak için bir C130 uçağı kullandığı bildiriliyor.

 

İranlı güvenlik kaynağı, Devrim Muhafızları operasyonunun, İran'ın Kirmanşah-Mahideşt bölgesinde Devrim Muhafızları tarafından kullanılan bir insansız hava aracı üssüne 14 Şubat'ta düzenlenen İsrail saldırısına doğrudan misilleme olarak gerçekleştirildiğini iddia ediyor. “Şans eseri can kaybımız olmadı ama bu [İsrail] saldırısının kaynağının Irak olduğu belirlenince [Pazar günkü] operasyon gündeme geldi." diyor.

 

İranlı kaynak, “Iraklı yetkililerin iki resmi toplantıda, Irak sınırları içinden İran'ı hedef alan askeri operasyonların gerçekleştiği konusunda uyarıldığını” ve “bunun kanıtlarının sunulduğunu” söyledi. Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani'nin Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KBY) liderlerini bu mesele hakkında önceden uyardığını da belirtti.

 

Kaynak ayrıca, çeşitli yabancı medya kuruluşlarının iddia ettiği gibi, füze operasyonunun İsrail'in 8 Mart'ta Şam yakınlarında düzenlediği hava saldırısında iki IRGC üyesini öldürmesinin misillemesi olmadığının altını çizdi ve “İran'ın daha sonraki bir tarihte bunun cevabını verme hakkını saklı tuttuğunu” söyledi.

 

Kaynak, Erbil'deki MOSSAD üssünü "normal bir görünüme sahip iki villa şeklinde, gayri resmi ve gizli" diye tanımlıyor. “İranlı keşif birimleri, operasyona giden yolda birkaç şey gözlemledi” diyor ve ekliyor: “Bu iki villanın yapısı, kendisini 240 mm'lik füzelerden tam olarak koruyacak iki çatıya sahipti. Üçgen çatının altında iki katmanı olan, şok emici bir çatının altında patlamaya dayanıklı olarak tasarlanmış başka bir çatısı vardı.”

 

Kaynak, operasyon sonrası elde edilen görüntülerin bu değerlendirmeyi doğruladığını söylüyor. Bina, kendisine 12 füze isabet etmesine rağmen yapısal bütünlüğünü koruyordu.

 

İran istihbaratı, bir süre boyunca, İsrailli olmayanların bölgeye girişlerine izin verilmediğini ve mıntıkanın yalnızca dış korumasının, kaynağın Kürt istihbarat servisi “Parastin” olarak tanımladığı “bölgesel güvenlik güçleri” tarafından yapıldığını da gözlemlemişti. Başka Kürtlerin tesislere girişi yasaktı.

 

Kaynak şunları ekliyor: “Bu tesis, bölgedeki [İsrail] rejiminin memurları ve siber-elektronik personeli için bir eğlence merkezi konumundaydı. Bu nedenle hafta içinde fazla trafiği yoktu ve onları çoğunlukla hafta sonları görüyorduk. Devrim Muhafızları'nın hafta sonundaki füze saldırısı sırasında, tesise 10'dan fazla insan girmişti.”

 

Irak, İsrail rejimi vatandaşlarının ülkeyi ziyaret etmesine izin vermiyor ve geçen yıl pekiştirilen katı yasalarca Irak'ın İsrail devleti ile herhangi bir etkileşimi yasak.

 

 

Çeviri: Medya Şafak