Mashreghnews: Yemen silahlandırıldı, Filistin de silahlandırılıyor

Mashreghnews: Yemen silahlandırıldı, Filistin de silahlandırılıyor
Ateşli silahların, sıkı kontrol altındaki askeri üsler konumundaki bu bölgelere ulaştırıldığını görmemiz, Ayetullah İmam Hamenei’nin şu stratejik kılavuzluğunun aşamalı bir şekilde gerçekleştirildiğini gösteriyor: “Batı Şeria’nın da Gazze gibi silahlandırılması gerektiğine inanıyoruz. Filistinlilerin kaderiyle ilgilenenler için, eğer birşey yapabiliyorlarsa, iş tam da budur. "

 

 

Muhammed İmani

 

 

Mashreghnews

 

 

Geçtiğimiz günlerde Filistin’in 1948 işgal topraklarında, daha öncesinde de bir öğretmen tarafından Mescid-i Aksa civarında gerçekleştirilen silahlı fedai eylemleri önemli bir mesaj taşıyor. Ateşli silahların, sıkı kontrol altındaki askeri üsler konumundaki bu bölgelere ulaştırıldığını görmemiz, Ayetullah İmam Hamenei’nin şu stratejik kılavuzluğunun aşamalı bir şekilde gerçekleştirildiğini gösteriyor:

 

“Batı Şeria’nın da Gazze gibi silahlandırılması gerektiğine inanıyoruz. Filistinlilerin kaderiyle ilgilenenler için, eğer birşey yapabiliyorlarsa, iş tam da budur. Orada da halkı silahlandırmaları gerekiyor. Filistinlilerin acılarını azaltacak tek şey ellerini güçlendirmektir, ki böylece güç gösterebilsinler. Yoksa uysal, itaatkar ve uzlaşmacı bir yaklaşımla Filistinliler yararına hiçbir şey yapılamayacaktır.”

 

Tıpkı Suudi cinayetkârların yedi yıl süren katliamlarından sonra Yemen silahlı direnişi karşısında ellerini havaya kaldırmaları gibi, benzer bir mübarek hadisenin çok yakında Filistin’de de tekrar etmesi mümkündür.

 

 

Medya Şafak