El Cezire: İran, komutanlarının uğradığı suikastlara misilleme olarak 20 İsrailli öldürdü

El Cezire: İran, komutanlarının uğradığı suikastlara misilleme olarak 20 İsrailli öldürdü
"42 yaşındaki General Sharon Asman, 1 Ocak 2021'de orta Filistin'deki Netanya kentindeki bir askeri üste öldürüldü. Maktul general, İsrail ordusundaki Al-Nahl Taburunun komutanıydı. MOSSAD Başkan Yardımcısı Gabriel Talker ise İran’ın 13 Mart'ta Irak-Erbil’deki MOSSAD karargâhına düzenlediği füze saldırısında beraberindeki 12 kişiyle birlikte ortadan kaldırılmıştı.”

 

 

El Cezire haber kanalı "İran, komutanlarının İsrail tarafından suikasta uğratılması karşısında niçin misillemede bulunmuyor?" başlıklı bir haberde Harem Savunucusu Şehit Hudayi suikastına atıfta bulunarak şunları yazdı:

 

“Eski bir Devrim Muhafızları komutanı, ülkesinin İsrail operasyonlarına göz yummadığına ve doğrudan veya dolaylı olarak Suriye Golan Tepeleri, Güney Lübnan ve Filistin içindeki müttefikleri aracılığıyla yanıt verdiğine inanıyor.”

 

El-Cezire ayrıca şunları yazdı:

 

“Kudüs Gücü'ne yakın resmi olmayan bir İranlı kaynak, Devrim Muhafızları ve İran güvenlik güçlerinin işgal altındaki Filistin'in içinde ve dışında Siyonist rejim komutanlarını defalarca hedef aldığını söyledi.

 

İsminin açıklanmaması koşuluyla konuşan kaynak, İran'ın İsrail komutanlarına yönelik doğrudan operasyonlarının ardından şimdiye kadar 20 İsraillinin öldürüldüğünü belirti. Bunlardan bazıları şunlar:

 

45 yaşındaki MOSSAD subayı Fahim Hinawi'nin katli 4 Aralık 2020'de Tel Aviv'in güneydoğusunda yer alan Ghinaton bölgesindeki bir kavşakta meydana geldi. Operasyon, İranlı bilim adamı Muhsin Fahrizade suikastından yedi gün sonra gerçekleşmişti.

 

Geçen yıl İran, Fahrizade suikastına yanıt olarak, Hinawi dışında iki subayı daha Tel Aviv’de öldürdü.

 

42 yaşındaki General Sharon Asman, 1 Ocak 2021'de orta Filistin'deki Netanya kentindeki bir askeri üste öldürüldü. Maktul general, İsrail ordusundaki Al-Nahl Taburunun komutanıydı.

 

MOSSAD Başkan Yardımcısı Gabriel Talker ise İran’ın 13 Mart'ta Irak-Erbil’deki MOSSAD karargâhına düzenlediği füze saldırısında beraberindeki 12 kişiyle birlikte ortadan kaldırılmıştı.”

 

El-Cezire ayrıca İran'ın İsrail içindeki birçok operasyonun arkasında olduğunu açıklamaktan korkmadığını yazdı.

 

El-Cezire şöyle devam ediyor:

 

"İsrail unsurlarını hedef alan başka operasyonlar da var fakat İran bunları üstlenmedi, ancak İsrail saldırıların arkasında kimin olduğunu çok iyi biliyor."

 

 

Medya Şafak