İslami Cihad Hareketi lideri Ziyad Nahale: İran, Hizbullah ve Suriye dışında Filistin'e destek veren yok

İslami Cihad Hareketi lideri Ziyad Nahale: İran, Hizbullah ve Suriye dışında Filistin'e destek veren yok
Nahale, düşmanın, İran'ın İsrail'e karşı savaşında Filistinlileri "ucuz asker" olarak kullandığını iddia ederek dünyayı "kandırmaya" çalıştığını söyledi ve "bunun yanlış bir anlatı" olduğunun altını çizdi.

 

 

Filistin İslami Cihad Hareketi lideri Ziyad en-Nahale Lübnan’dan yayın yapan Al-Mayadeen TV ile Perşembe günü yaptığı röportajda, İsrail rejiminin işgal altındaki topraklarda devam eden saldırganlığına değinerek, "Batı Şeria'da gerçek bir silahlı intifadanın yaşandığına" dikkat çekti.

 

Filistinli lider, “İsrail'de ABD ile savaşıyoruz, çünkü onun ana destekçisi. Bu arada İran, Hizbullah ve Suriye dışında Filistin'e destek veren görmüyoruz" dedi.

 

“Direniş grubunun başka herhangi bir İslam ülkesinden destek almaya hazır olduğunu” belirten Nahale, “Arap dünyasını Filistin'e karşı görevlerini yerine getirmeye" çağırdı.

 

Nahale, düşmanın, İran'ın İsrail'e karşı savaşında Filistinlileri "ucuz asker" olarak kullandığını iddia ederek dünyayı kandırmaya çalıştığını söyledi ve "bunun yanlış bir anlatı" olduğunun altını çizdi.

 

İsrail rejiminin 2023'te Gazze'ye olası saldırısı

 

İslami Cihad Genel Sekreteri Nahale, “2023'te kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nde yeni bir İsrail saldırganlığı beklediğini” de belirtti. Nahale, “Gazze, Batı Şeria'daki gelişmelerden izole değil ve kendisini savaşa hazırlıyor. Gazze'nin savaş alanına dahil olma ihtimali masadan tamamen kalkmış değil” diye konuştu.

 

Nahale “Gazze'deki direniş güçlerinin Batı Şeria'yı iyi ve kötü gününde destekleyeceğini” belirterek, “durumun müdahale gerektirmesi halinde her türlü savaşa katılmaya hazır olduklarını” da kaydetti.

 

 

Çeviri: Medya Şafak