Burak-85: Siyonistleri dehşete düşüren son Filistin füzesi

Burak-85: Siyonistleri dehşete düşüren son Filistin füzesi
Bu füze türü Siyonist orduyu yeni ve eşsiz bir caydırıcılık denklemiyle karşı karşıya bırakmayı başarmış ve düşmanı Filistin direnişinin ateşkesle ilgili koşullarına boyun eğmeye zorlamıştır. Burak-85, Siyonist işgal ordusunun en güçlü 'savunma' sistemi olarak lanse edilen 'Davud’un Sapanı’ adlı askeri mekanizmasına de sızmayı başardı.

 

 

Siyonistlerin hayatını cehenneme çeviren Filistin yapımı Burak-85 füzesi, İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırısında işgal altındaki toprakları füze yağmuruna tutan Kudüs Tugayları direnişçileri tarafından üretildi.

 

40 kilogram savaş başlığı taşıyabilen ve 85 kilometre menzile sahip bu füzeyi İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Tugayları üretti. Burak-85, Kudüs ve 'Tel Aviv'in vurulması durumunda tahrip gücünün muazzam olacağını gösterdi.

 

Bu füze türü Siyonist orduyu yeni ve eşsiz bir caydırıcılık denklemiyle karşı karşıya bırakmayı başarmış ve düşmanı Filistin direnişinin ateşkesle ilgili koşullarına boyun eğmeye zorlamıştır.

 

Burak-85, Siyonist işgal ordusunun en güçlü 'savunma' sistemi olarak lanse edilen 'Davud’un Sapanı’ adlı askeri mekanizmasına de sızmayı başardı ve Kudüs Tugayları böylece 'İsraillilere' "füzemiz karşısında sapanınız işe yaramaz" mesajını iletti.

 

Yedioth Ahronoth'un 'İsrailli' askeri muhabiri Yossi Yehoshua'ya göre, "Rehovot'a isabet eden füze, 'Demir Kubbe' ile sıkı ve tam bir koruma sağlanamadığını gösteriyor" ve "bu silah, çeşitli ve gelişmiş ateş gücüne sahip gruplara karşı çok cepheli bir savaşın patlak vermesi durumunda neler olabileceği konusunda bir hatırlatma görevi görüyor".

 

Gazete, 'Demir Kubbe' sisteminin bu tür füzeleri engellemekte başarısız olduğu uyarısında bulundu. 'İsrail' ordusunun iç cephe komutanı ise "çok zor bir meseleyle karşı karşıyayız ve bu füzenin önlenememesinin nedenlerini araştıracağız" diyerek alarma geçti.

 

 

Medya Şafak