İran: İsrail’in Gizli Mevkilerini Görüntüledik

İran: İsrail’in Gizli Mevkilerini Görüntüledik
İran Parlamentosu Savunma Komisyonu başkanı İsmail Kevseri Arapça yayım yapan El Âlem televizyonuna Pazartesi günü yaptığı açıklamada Lübnan Hizbullahı tarafından 6 Ekim’de uçurulan insansız hava aracının İsrail’in çok yüksek derecede korunan mevkilerinin fotoğraflarını aldığını söyledi.
İran: İsrail’in Gizli Mevkilerini Görüntüledik

İran Parlamentosu Savunma Komisyonu başkanı İsmail Kosari Arapça yayım yapan El Âlem televizyonuna Pazartesi günü yaptığı açıklamada Lübnan Hizbullahı tarafından 6 Ekim’de uçurulan insansız hava aracının İsrail’in çok yüksek derecede korunan mevkilerinin fotoğraflarını aldığını söyledi.

Kevseri, “İnsansız hava aracı gerçek zamanlı görüntüleri aldı ve biz İsrail’in yüksek çözünürlüklü görüntülerine sahibiz”, dedi. Kevseri, insansız hava aracının daha sonra İsrail Hava Kuvvetleri tarafından Negev Çölü üzerinde düşürüldüğünü sözlerine ekledi.

Eyub insansız hava aracı İsrail hava sahasına Gazze’den uzak olmayan bir noktadan girmiş ve saldırısı filme alınan bir savaş uçağı tarafından düşürülmeden evvel İsrail’in Dimona Nükleer Araştırma Enstitüsü yakınlarında yarım saat kadar uçmuştu.

Jerusalem Post’un haberine göre, İsrail ordusu İsrail hava sahasına girip Hebron Dağı yakınlarında düşürülmeden evvel insansız hava aracını Akdeniz üzerinde tespit ettiklerini ileri sürdü.

İran’ın saldırı misyonu kapasitesine sahip insansız hava araçlarına da sahip olduğunu söyleyen Kosari, “Bu durumda eğer İsrail bize karşı herhangi bir agresif davranışta bulunursa kendi bölgesinde cevap vereceğimizi söyleyebiliriz”, şeklinde konuştu.

İran Savunma Bakanı General Ahmed Vahidi Pazar günü İran’ın İsrail üzerinde düşürülen insansız hava aracının çok daha gelişmişlerine sahip olduğunu söylemişti.

medyaşafak