İslamî Cihad: İran İslam Cumhuriyeti, İslam Ümmetinin Mihveridir

 İslamî Cihad: İran İslam Cumhuriyeti, İslam Ümmetinin Mihveridir
Filistin İslamî Cihad Hareketi Tahran Temsilcisi Dr. Nasır Ebu Şerif, İran’ın İslam ümmetinin mihveri olduğunu vurgulayarak, “Eğer bir gün İslamî İran bir saldırıya maruz kalırsa İslamî mukavemet hareketleri vazifeleri gereği İran’ı kesinlikle destekleyeceklerdir” diye konuştu.

Havza Haber Ajansı

İran'ı İslam ümmetinin dışında göstermeye çalışanlar olduğunu kaydeden Dr. Ebu Şerif “İslam Cumhuriyeti ümmetin mihveridir” dedi. 

Kum Masumiye Medresesi'nde düzenlenen İslam İnkılâbı: Mevcut ve Muhtemel Tehlikeler Oturumu'nda konuşan Dr. Nasır Ebu Şerif, mazlum Filistin halkına verdiği destekten ötürü İran İslam Cumhuriyeti'ne teşekkür ederek başladığı konuşmasında Siyonist rejimin son Gazze saldırısına ve mukavemetin zaferine değindi.

İran'ın desteği olmadan zafer kazanamazdık

“İran İslam Cumhuriyeti son saldırıda esaslı ve belirleyici bir rol üstlendi” diye konuşan Dr. Ebu Şerif, dünya kamuoyunun Siyonist rejimin Gazze'de işlediği katliama sessiz kaldığını hatırlatarak şunları kaydetti: “Türkiye ve Katar gibi birçok ülke kazanılan son zaferde İran İslam Cumhuriyeti'nin rolünü görmezden gelmeye çalışsa da mukavemet hareketleri İran olmadan bu zaferin ve izzetin kazanılamayacağını açık bir dille ifade ettiler.”

Dr. Ebu Şerif, “İslamî Cihad Hareketi İran'ın Gazze halkının zaferinde esaslı bir rol oynadığını resmen açıklamıştır ve açıklamaktadır. İslam Cumhuriyeti'nin maddî ve manevî destekleri olmasaydı Filistin halkına zafer nasip olmazdı” dedi.

İran'ı kesinlikle destekleriz

İran'ın bölgedeki mukavemet hareketlerinin yardımcısı ve yoldaşı olduğunu vurgulayan Dr. Ebu Şerif, İran'la anlaşmalı olduklarını ifade etti ve “Eğer bir gün İslamî İran bir saldırıya maruz kalırsa İslamî mukavemet hareketleri vazifeleri gereği İran'ı kesinlikle destekleyeceklerdir” diye konuştu.

Ebu Şerif konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ne yazık ki bazı ülkeler İran'ı İslam ümmetinden uzaklaştırmak için çaba gösteriyor. Oysaki biz İslam Cumhuriyeti'nin İslam ümmetinin temel parçası ve mihveri olduğuna inanıyoruz. İran'ı İslam ülkelerinden ve İslam ümmetinden ayırmaya çalışan her türlü girişim engellenmelidir.”



Batılı ülkelerin ve onlara tabi Müslüman ülkelerin İran İslam Cumhuriyeti'ni düşman olarak nitelemesine değinen Dr. Ebu Şerif, “Bu ülkeler Siyonist rejimin düşmanlığının üzerini örtmek istiyorlar. Fakat Müslümanlar uyanmıştır ve böylesi komploların tuzağına düşmeyeceklerdir” dedi.

Ortadoğu'daki İslamî uyanış dalgasına da değinen Dr. Ebu Şerif şöyle konuştu: “İslamî uyanış yüz elli yıl önce başlamıştır ancak İslam İnkılâbı'nın zafer kazanmasıyla yeni bir aşamaya girmiştir ve süreç hızlanmıştır. İslam İnkılâbı, etkisinden ötürü Arapların çok yönlü düşmanlıklarına maruz kalmıştır. Nitekim bugünkü İslamî uyanış bölge ülkelerinde hızla yayılmakta ve Amerika ile İsrail'in işini güçleştirmektedir.”

Siyonist rejim dize geldi

Filistinli mücahid Dr. Ebu Şerif, “Gazze şeridi yıllardan beri kuşatma altındadır ve halk, savaş imkânlarından yoksundur. Ancak mukavemet bugün kendisini öyle bir donatmıştır ki son savaşta sadece sekiz günde düşmanı dize getirmeyi başarmıştır” diye konuştu.

Dr. Ebu Şerif, “Mukavemetin, Siyonist rejimin stratejik bölgelerine yönelik saldırısı öyle bir noktaya varmıştır ki bu rejimin başbakanı ve üç milyon halkı sığınaklara kaçmak zorunda kalmıştır” dedi.

Siyonist rejimin kendisini hiçbir zaman bugünkü kadar tehlikede hissetmediğini ifade eden Dr. Ebu Şerif şöyle konuştu: “Siyonist rejim mukavemet hareketlerini İran'ın gücü olarak görüyor. Bu yüzden de İran'a saldıracağına dair haberler çıkararak psikolojik savaş yürütüyor. Kendi halkını ikna edebilmek için de önce Gazze'ye saldırdı. Niçin? Çünkü onlar Gazze'yi İran'ın sınırı ve mukavemet hareketlerini İslam Cumhuriyeti'nin gücü olarak görüyorlar.”

Siyonist rejime asla boyun eğmeyeceğiz!

Filistin İslamî Cihad Hareketi Tahran Temsilcisi Dr. Nasır Ebu Şerif, “Kimileri İsrail ile uzlaşı planı hazırlama peşinde. Biz şunu söylüyoruz: Filistin halkının haklarının kaybına sebep olacak her türlü siyasî girişime muhalefet edeceğiz” diye konuştu.

Dr. Ebu Şerif konuşmasının sonunda, “İsrail'in Filistin topraklarında yeri yoktur. Denizden karaya bütün Filistin toprakları Filistinlilere aittir. Bu Filistin halkının ve bütün özgür düşünceli insanların sözüdür. Biz sözümüzün arkasında duracağız” dedi.

medyasafak.com