El Kaide Büyük İsrail Projesi için Bir ABD-İsrail Maşasıdır

El Kaide Büyük İsrail Projesi için Bir ABD-İsrail Maşasıdır
Press TV İdaho’dan yazar ve gazeteci Mark Glenn ile 11 Eylül saldırılarına ve bu hadisenin Amerikan hükümeti tarafından sunulan resmi anlatısına ışık tutmak amacıyla bir röportaj gerçekleştirdi.

El Kaide Büyük İsrail Projesi için Bir ABD-İsrail Maşasıdır

 

Press TV

 

Press TV İdaho'dan yazar ve gazeteci Mark Glenn ile 11 Eylül saldırılarına ve bu hadisenin Amerikan hükümeti tarafından sunulan resmi anlatısına ışık tutmak amacıyla bir röportaj gerçekleştirdi.

 

Press TV: Mark Glenn siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Siz hangi kamptasınız? Hükümetin 11 Eylül hakkında anlattıklarından şüphe duyuyor musunuz?

 

Glenn: Şüphesiz bize 19 Müslümanın bu uçakları 11 Eylül günü binalara çarptığını söyleyen aynı hükümet, Saddam Hüseyin'in Amerika'ya karşı kullanılabilecek kitle imha silahları ürettiğini de söylemişti. Ve bugün 11 yılından ardından Irak'ta tek bir kitle imha silahı bile bulunamadı.

 

Bu nedenle Amerikan hükümeti güvenilmezliğini pekçok defa ispatladı, özellikle de İsrail ile ilgili meselelerde her zaman yalan söyleyecektir. İsrail'i korumak için ne gerekiyorsa yapacaktır. İsrail'in Orta Doğu'daki barbarca eylemleri karşısında BM'de yapılan kınamaları veto edecek, Amerikan halkı aleyhine casusluk ve sabotajda bulunmasına göz yumacaktır.

 

Press TV: Sayın Mark Glenn, diğer misafirimiz Lee Kaplan'ın bahsettiği şu Yedi Numaralı Bina meselesi, 11 Eylül'deki en tartışmalı konulardan biri. Pek çok mimar ve analist buradaki çöküşün uzaktan kontrollü bir yıkım olduğu sonucuna vardılar. Bu durum bu mimarlar tarafından ispatlandı ve gösterdikleri görüntülerden de belli oluyor. Sizin de bu görüntüleri gördüğünüze eminim, ya da elinizdeki diğer bilgiler... Dolayısıyla en azından bu Yedi Numaralı Bina nedeniyle şüphe etmek için bir neden bulunmuyor mu?

 

Glenn: Şüphesiz, resmi hikayenin sorgulanmasında uzmanların bilimsel metodu kullanmalarının yasaklandığı sadece iki konu var. Bunlardan biri bakmamıza izin verilmeyen Holocaust. Siyonistlerin konu hakkında dediği herşeyi kabul etmek zorundayız, diğeri de tabii ki 11 Eylül hadisesi.

 

Hem de burada olayın bize anlatıldığı gibi gerçekleşmediğini gösteren pek çok somut, kelime oyunu olmayan tuhaflıklar bulunmasına rağmen.

 

Diplomamı inşaat mühendisliğinden almadım fakat fizikten biraz anlarım, serbest düşüş nedir biraz bilirim ve serbest düşüşle çöken binaların nasıl olduğunu bilirim.

 

Kasti müdahale ve tahrip olmadan o binaların o süre içersinde ve o şekilde çökmelerine imkan yok... daha Yedinci Binadan söz etmedik bile.

 

Resmi hikayede bize İkiz Kulelere çarpan iki yolcu uçağının bu binaların çöküşüne neden olduğu söyleniyor. Yedinci Binanın çökmesine neden olan şey kendisine çakılan uçak mıydı? Bu cevaplanması gereken çok büyük bir soru ve bence 11 Eylül için yapılacak olan dürüst ve şeffaf bir araştırmada saklayacak çok şeyleri olacak kişilerce de cevaplanması mümkün değil.

 

Press TV: Mark Glenn, El Kaide terörist örgütünün bunun arkasında yer almasının sebeplerini ilginç buluyorum. Gerçekten de bu Amerika'nın İsrail'e verdiği desteğe karşı yapılmış bir misilleme mi idi? Çünkü Mossad'ı ABD karşıtı en saldırgan üçüncü istihbarat servisi olarak tanımlayan değerlendirmeler mevcut.

 

Glenn: Evet bu yüzde yüz doğru. ABD hükümeti İsrail'i kendisine karşı yürüttüğü casusluk faaliyetlerinden dolayı (sadece askeri ve politik alanda değil, sanayii alanında da) en saldırgan ve tehlikeli ülkeler arasında sayıyor.

 

İsrail bizim teknolojimizi alıp düşmanlarımıza satıyor. Bırakın biraz casusluk ve 11 Eylül hakkında konuşayım. Şu resmi bir gerçek ki 11 Eylül sabahı gerçekleştirilen tek tutuklama, hadisesi Liberty State Park'ta (New Jersey) sevinç çığlıkları atarak kulelerin yıkılışını kameraya alırken halk tarafından görülen 5 İsrailli istihbaratçının tutuklanmasıydı. Bu kişiler tutuklandıktan sonra sessizce İsrail'e gönderildiler. Michael Chertoff İsrail televizyonunda bunların Mossad ajanı olduklarını ve “hadiseyi kaydetmekle görevlendirildiklerini” itiraf etti.

 

Şimdi eğer İsrail'in hadiseden önce haberi yoksa nasıl bu pozisyonda yer alabiliyorlar?

 

Sadece 11 Eylül sabahında tutuklanan bu 5 istihbaratçı da değil, başka 200 Mossad ajanı da 11 Eylül'ün öncesinde ve hemen sonrasında tutuklanmıştılar. Hepsi de kim oldukları sorularının cevabında yalan makinesini geçememişlerdi. Hepsi özellikle elektronik takipte ve patlayıcı alanında askeri eğitim almıştı ve bunların tümüi İsrail'e geri gönderildi.

 

Bunun gerçekleşmediğini kimse iddia edemez. ABD hükümeti bunu ilan etti, dünyadaki tüm anaakım medya kaynaklarında yayınlandı, hatta İsrail medyasında bile bu konu ele alındı.

 

Press TV: Mark Glenn, sizce El Kaide ABD'nin dostu mu düşmanı mı?

 

Glenn: El Kaide CIA'nin yarattığı bir şeydir. Hillary Clinton bile bunların bizim adamlar olduğunu itiraf etti...

 

El Kaide Amerikan halkının düşmanı, fakat Amerikan ve İsrail istihbaratının enstrümanıdır.

 

El Kaide olmadan ABD ve İsrail Orta Doğu'daki bu savaşları başlatamazdı. Bu çok açık, Suriye'de olmakta olan bu. Libya'da olan da buydu.

 

El Kaide olmadan terörle savaş olmaz, Benyamin Netenyahu ve kabilesinin bastırdığı Büyük İsrail Projesi gerçekleşemez. Bu yüz yıllık bir savaş. Benyamin Netenyahu bunu geçenlerde itiraf etti ve Büyük İsrail için tüm Ortadoğu'yu ateşe atmaya kesin kararlılar. Bütün bu teröre karşı savaş hikayesinin nedeni budur, buna ilave olarak İslam ile de savaşıyorlar; çünkü İslam tüm dünyayı ele geçirmelerinin önündeki yegane felsefi engeldir.

 

medyasafak.com