Ensarullah Hareketi ve Filistin

Ensarullah Hareketi ve Filistin
Abdülmelik el-Husi, üç yıl önce Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah'a, Lübnan veya Filistin'de bir savaş başlatması halinde 10.000 Yemenli savaşçının Siyonist rejime karşı Hizbullah ile birleşeceğini söylemişti. İşgal altındaki Filistin topraklarının sınırında savaşmak için binlerce Yemenli savaşçının eğitildiği bildiriliyor.

 

 

 

Alwaght

 

 

Ensarullah lideri Abdülmelik el-Husi, üç yıl önce Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah'a, Lübnan veya Filistin'de bir savaş başlatması halinde 10.000 Yemenli savaşçının Siyonist rejime karşı Hizbullah ile birleşeceğini söylemişti. İşgal altındaki Filistin topraklarının sınırında savaşmak için binlerce Yemenli savaşçının eğitildiği bildiriliyor. Mart 2020'de de el-Husi, Suudi Arabistan'ın Nisan 2019'dan beri tutuklu bulunan bazı Hamas üyelerini serbest bırakmayı kabul etmesi halinde, aralarında bir savaş pilotu da dahil olmak üzere beş Suudi savaş esirinin serbest bırakılması için bir girişim başlattığını duyurdu. Hamas bu inisiyatifi memnuniyetle karşılamış, “Yemenlilerin Filistinlilere duyduğu bu sempati ve kardeşlik ruhundan ve direnişlerine verdikleri destekten çok mutlu olduklarını” vurgulamıştı.

 

 

Ensarulllah'a sadık Yemen ordusunun, balistik füze ve insansız hava araçlarından oluşan cephaneliğini İsrail'in içindeki hedefleri vurabilecek kadar geliştirdiği de biliniyor. Ensarullah, geçtiğimiz Mart ayında bir askeri fuarda 2.000 kilometre menzile sahip yeni kanatlı füze sistemlerini tanıttı ve böylece İsrail'i çok yakın bir vuruş mesafesine dahil etti. Burada tanıtılan füze sistemlerinden biri, adını Kudüs şehrinden alan “Quds 2” idi.

 

 

Medya Şafak