The Cradle: Suriye yönetimi Hamas’ı Suriye’de ağırladı / Mahmud Zahar, Şam temsilcisi olacak

The Cradle: Suriye yönetimi Hamas’ı Suriye’de ağırladı / Mahmud Zahar, Şam temsilcisi olacak
"Kudüs Kılıcı savaşının son günlerinde Nakhaleh, Şam'da Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmek üzere Filistinli gruplardan oluşan bir heyete başkanlık etmişti. Nakhaleh, uzlaşma için olumlu işaretler verdi ve Esad'a Hamas'ın selamlarını iletti. Esad da aynı şekilde karşılık verdi. "

 

 

Direniş kaynaklarına yakın The Cradle sitesinde 29 Ekim 2021 tarihinde Abdurrahman Nassar tarafından kaleme alınan bir analizde, Suriye yönetimi ile Hamas arasındaki ilişkilerin son durumu hakkında önemli iddialara yer verildi. Yazının ilgili bölümünde şöyle deniyor:

 

“Bununla birlikte, Ekim ayının ortalarında, Hamas ve İslami Cihad liderliği arasında, bir sonraki direniş aşaması için bir ‘yol haritası’ üzerinde anlaşmaya varılan bir toplantı gerçekleştiği iddia ediliyor. İki taraf da görüşmenin yerini açıklamadı. Hamas kaynakları, olayın Beyrut'ta gerçekleştiği konusunda ısrar ediyorlar. Ancak Suriye'deki kaynaklardan edinilen bilgiler, bu görüşmenin Şam'da yapıldığını söylüyor. Eğer öyleyse, Suriye Hamas üyelerine yönelik kısıtlamalarını gevşetmiş demektir.

 

The Cradle ayrıca Şam'ın, İslami Cihad’ın Suriye-Hamas ilişkilerinin iyileştirilmesine yönelik çabaları sayesinde, Hamas'ın Suriye'deki temsilcisi olarak Mahmud el-Zahar'ı ağırlamayı kabul ettiğini de öğrendi. Gazze'deki kaynaklara göre, Zahar'ın Suriye'ye atanması kararı Hamas'ın içinde alındı ​​ve Gazze'deki lideri Yahya Sinwar tarafından onaylandı. Bir Hamas yetkilisi ise bu bilgiyi reddediyor.

 

Kudüs Kılıcı savaşının son günlerinde Nakhaleh, Şam'da Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmek üzere Filistinli gruplardan oluşan bir heyete başkanlık etmişti. Nakhaleh, uzlaşma için olumlu işaretler verdi ve Esad'a Hamas'ın selamlarını iletti. Esad da aynı şekilde karşılık verdi. Bu olay medyada, özellikle de Suriye ‘devriminin’ Hamas destekçileri arasında büyük bir tepkiye neden oldu ve daha sonra ülke dışında yaşayan Suriyeliler tarafından kızgınlıkla karşılandı.”

 

Kaynak: https://thecradle.co/Article/investigations/3017

 

 

Çeviri: Medya Şafak