Hamas: 2021 Seyfü'l-Kuds Savaşı'ndaki komuta odasında Hizbullah ve Devrim Muhafızları da vardı

Hamas: 2021 Seyfü'l-Kuds Savaşı'ndaki komuta odasında Hizbullah ve Devrim Muhafızları da vardı
Al-Sinwar, Direniş Ekseni'ndeki müttefiklerinin, yani Hizbullah ve IRGC'nin kendilerine hassas İsrail hedefleri hakkında istihbarat sağladığını da kaydetti. Hamas askeri komutanı ayrıca, operasyonun en sonunda Direniş’in Hayfa, Tel Aviv, Eilat ve İsrail'in yarı gizli nükleer silah üssü Dimona da dâhil olmak üzere 14 noktaya 362 füze fırlatmayı planladığını ilk kez açıkladı.

 

 

Hamas komutanı Muhammed el-Sinwar, (Mayıs) 2021'deki 11 günlük Seyfü’l-Kuds (Kudüs Kılıcı) çatışması sırasında Lübnan Hizbullahı ve İslam Devrimi Muhafızları Ordusu'nun (IRGC) ortak komuta odasında hazır bulunduğunu ifşa etti.

 

Al-Sinwar, 27 Mayıs'ta, Arapçadan sözcüğü sözcüğüne "gizli olan daha büyüktür" diye veya daha uygun bir şekilde "buzdağının görünen kısmı" olarak çevrilebilecek bir Al Jazeera TV programında konuştu.

 

Bu ortak komuta odasının nerede olduğu, Hizbullah ve Devrim Muhafızları temsilcilerinin fiziksel olarak mı yoksa uzaktan müdahale etmek suretiyle mi orada yer aldıkları ise belli değil. Hamas’ın askeri birim komutanı, Hizbullah ve IRGC'nin 11 günlük savaşın tamamında hazır olduğunu açıkladı.

 

Al-Sinwar, Direniş Ekseni'ndeki müttefiklerinin, yani Hizbullah ve IRGC'nin kendilerine hassas İsrail hedefleri hakkında istihbarat sağladığını da kaydetti.

 

Al-Sinwar, "Tel Aviv'i vurarak suratlarına en büyük tokadı attık ve adaletsizlik merkezinin heybetini kırdık" dedi.

 

Hamas komutanı ayrıca, operasyonun en sonunda Direniş’in Hayfa, Tel Aviv, Eilat ve İsrail'in yarı gizli nükleer silah üssü Dimona da dâhil olmak üzere 14 noktaya 362 füze fırlatmayı planladığını ilk kez açıkladı.

 

Ateşkes ilan edildiğinden bu plan uygulanmadı.

 

 

Medya Şafak