Hizbullah’ın yeni füzesi İsrail jetlerini kaçmaya zorladı

Hizbullah’ın yeni füzesi İsrail jetlerini kaçmaya zorladı
Lübnan ve Filistin haber kaynakları, Hizbullah'ın Siyonist rejime ait jetleri geri püskürtmek için yeni bir silah kullandığını yazdılar. Lübnan direniş cephesindeki yeni bir gelişmeye işaret eden bu olayın, bölgedeki savaş sahnesini ve dengeleri tamamen değiştirebileceği belirtiliyor.

 

 

Lübnan Hizbullahı dün üçüncü kez, kullanılan silahtan bahsetmeden işgalci rejimin savaş uçaklarını hava savunma füzeleri ateşleyerek Lübnan semalarından uzaklaştırabildiğini duyurdu.

 

Uluslararası Haber Ajansı Tasnim’in bildirdiğine göre, Lübnan İslam Direnişi, Hizbullah hava savunma biriminin işgalci ordunun jetlerine füzeler ateşleyerek Lübnan üzerinde hedef aldığını ve bunun sonucunda uçakların Lübnan semalarından kaçmaya ve işgal altındaki Filistin'e geri dönmeye zorlandığını duyurdu.

 

Lübnan ve Filistin haber kaynakları, Hizbullah'ın Siyonist rejime ait jetleri geri püskürtmek için yeni bir silah kullandığını yazdılar.

 

Lübnan direniş cephesindeki yeni bir gelişmeye işaret eden bu olayın, bölgedeki savaş sahnesini ve dengeleri tamamen değiştirebileceği belirtiliyor.

 

İbranice Walla web sitesi de geçtiğimiz yılın Şubat ayında, İsrail istihbarat ve askeri kaynaklarına atıfta bulunarak, Lübnan Hizbullahı’nın yeni hava savunma sistemleri edindiğini ve güney Lübnan'daki saha koşullarının değiştiğini yazmıştı.

 

 

Medya Şafak